Quantcast

Медия без
политическа реклама

Екипът на Навални постави копие на карцер в Берлин

25 Яну. 2023

Алексей Навални за 11-и път е пратен в затворническия карцер. От средата на август той е прекарал 113 дни в изолатора. Руските затворници казват, че това е "затвор в затвора". На съдебно заседание по повод иска му срещу присъдата Навални заяви "Пак не се представих както трябва". Този път е наказан за 8 денонощия. "Това е комплексен натиск заради моята политическа дейност - подлагат ме на цензура, държат ме в карцера, в отсрещния вкараха луд, който крещи постоянно, не допускат адвокати при мен". Предпоследното му наказание беше защото, се измил 25 минути по-рано от определеното. 

Екипът на Навални инсталира в Берлин пред руското посолство на ул. "Унтер ден Линден" точно копие на карцера, в който политическият затворник излежава присъдата си. "С помощта на тази страшна кутия може поне малко да се почувства как вече няколко месеца измъчват главния враг на Путин", казват от екипа  му. 

"За здравето, живота и свободата на Алексей трябва да се борим, присъединете се към кампанията", призовават неговите съмишленици и съобщават, че ще разположат копието и в други градове в Европа. 

Излежаващият присъда руски дисидент Алексей Навални съобщи, че отново е поставен в изолация в наказателната колония североизточно от Москва, а адвокатът му каза, че той не е добре със здравето, предаде ДПА.

 

Още по темата