Медия без
политическа реклама

Бойни изтребители F-16 прехванаха самолет близо до Байдън

Инцидентът е станал в забранена за полети зона, намираща се близо до езерото Тахо

26 Авг. 2023
F-16
F-16

Два изтребителя F-16 на Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) и хеликоптер MH-65 Dolphin на бреговата охрана на САЩ прехванаха цивилен самолет, който наруши временно ограничение за полети близо до езерото Тахо в Невада, съобщи Fox News.  Медията се позовава на официално съобщение на NORAD. Именно там президентът Джо Байдън и семейството му са в момента на почивка.

Бойните самолети са изстреляли сигнални ракети, за да привлекат вниманието на пилота, след което самолетът е напуснал забранената зона, каза NORAD.

Белият дом заяви, че "ситуацията е разрешена без инциденти и без никакви последствия за президента".

От вторник Байдън и семейството му са на почивка в къща на брега на езерото Тахо, която той нае от бизнесмена и бивш кандидат за президент на Демократическата партия Том Стайър за девет дни. Заедно с него са първата дама Джил Байдън, дъщеря им Ашли, синът на Байдън Хънтър, съпругата му Мелиса Коен и внуците на американския президент.

Миналия юни подобен инцидент се случи, когато Байдън и съпругата му бяха на почивка в лятната си къща в Рехобот Бийч, Делауеър. Тогава частен самолет навлезе в защитената зона над плажа Рехобот. В резултат на това президентската двойка беше преместена от дома си на друго място, но по-късно се върнаха обратно.

 

Последвайте ни и в google news бутон