Quantcast
Валентин Златев излезе окончателно от "ЛУКойл България" | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Валентин Златев излезе окончателно от "ЛУКойл България"

От август бизнесменът не фигурира и в надзора на "ЛУКойл Нефтохим Бургас"
4 763
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бизнесменът Валентин Златев е излязъл окончателно от ръководството на "ЛУКойл България" и "ЛУКойл Нефтохим Бургас", съобщи bTV.  Промяната в ръководството на нефтохима е станалата през август месец, става ясно от справка в Търговския регистър. От "ЛУКойл България" са потвърдили, че Златев се е отеглил и от контролния съвет на търговската компания. Това слага края на цяла ера в бизнеса с преработката и търговията с горива у нас, след като Златев мина на заден план в управлението на двете фирми още миналата година. 

Валентин Златев бе управител на "ЛУКойл България" ЕООД от 2000 г. до 2019 година, когато управлението мина в ръцете на Булат Субаев. Тогава Златев пое ръководството на контролния съвет на компанията. От "ЛУКойл България" са потвърдили, че сега той напуска и този пост. Златев от години би член и на надзорния съвет и на "ЛУКойл Нефтохим Бургас", като оттеглянето му е вписано на 10 август, тази година. 

Към този момент остава без отговор въпросът дали Златев е напуснал сам или е бил отстранен, бизнесменът не отговаря на телефонните позвънявания, изтъква bTV. От там припомнят, че по-рано през годината Златев бе разпитан от специализираната прокуратура, като така и не стана ясно по какво дело е давал обяснения. В началото на годината на фона на кризата с водата в Перник бизнесменът попадна под открит огън заради критичното намаляване на водата в язовир "Бебреш" и отправените обвинения срещу свързаната със Златев МВЕЦ "Бебреш". В хода на годината срещу "ЛУКойл България" бе открит и друг фронт - законодателят реши да задължи компанията да си извади нови лицензи за всички петролни бази по нефтопровода от Бургас до София, след като се направи пълно отчитане на количествата. Внезапно властта прогледна и за съществуващия от години монопол на компанията върху данъчните складове и затварянето на веригата производство-съхранение-търговия с горива. Както "Сега" писа, това и съхранението на горива от резерва се оказа основен аргумент за създаването на нова Държавна петролна компания. 

Основните версии за разместванията в ръководствата на двете компании миналата година бяха вътрешна проверка след разкрития за спекулативни сделки с имоти и размествания на пазара на горива.

Валентин Златев дълго време се сочеше до близък човек на премиера Бойко Борисов, с когото редовно играят на карти. Не един или двама министри са били сочени за назначени под негово влияние през годините. 

38

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цената на литър бензин у нас - от 1.58 до 1.90 лева

08.10.2020

1921 7
Появи се нова златна мина - големите поръчки за електробуси

30.09.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

3520 5
Христо Иванов: Има ли Борисов тайна за 1 млрд. лв. с Валентин Златев

01.09.2020

7014 22

Коментари

Страници

Светозар

Руснаците го изгониха, защото го хванаха, че ги краде.

Обаче руснаците, от своя страна, крадат от България, като не плащат данък печалба, но всичките държавни институции се правят, че такова нещо няма и че всичко си е тип-топ.

Министър Горанов, както не виждаше едни 700 млн. лв., които не постъпват от хазарта в хазната, така и не вижда милионите, които не постъпват в бюджета от данък печалба на руската рафинерия.

hamer

Руснаци е ли крадат или българските. държавни органи с липсата на ефективен контрол?. Лукойл България ЕООД е българско търговско дружествжо, регистрирано по българския Тъговски закон. Известно е, че не е луд, който яде зелника, а който му го дава. А държавата дава зелник на много като Лукойл и причините не са тайна за никого. Затова всички, които знаят тайната са на площадите днес.

Sine_metu

Варкаш. Тия първо ги оставяш да раздухват колкото могат за „руските“ кражби през Лукойл, записваш  излиянията, припомняш им ги, а накрая им подаваш ликбез, че Лукойл е собственост на ING.

Имаше един, така се беше развилнял... то ЕС, то НАТО, почти за война плямпаше, че след тази процедура или изчезна, или тутакси смени ника :)

JRoger

За всеки случай сигурно е напуснал и бантустана Му. Вика айларипи от някой баир и чака Толупий да се сразят на сантасе (на вързано). 

Kifa

ГРУ се опитва да ограничи щетите от падането на Борисов.

Преди 2 години също имаше индикации за разклащане на управлението на Герб и това доведе до отстраняване на Златев като оперативен мениджър на българските операции на Лукойл, сега обаче нещата са по-сериозни от индикации.

Дали ще видим скоро 1. отменяне на закона за задължително каране с дневни светлини (40 долара от увеличен разход на бензин на година на кола използуваща обикновени (не-лед светлини)) и 2. премахване на разрешението за каране по раздрънканите ни магистрали със 140 км/час (ако една кола изразходва 6 на сто при 120 км/ч, при 140 км/ч разходът надхвърля 10 на сто)???

inventus

За нашите географски ширини и при преобладаващото тук ясно и слънчево време карането на светлини през деня е едно от поредните безумия на шайката и нейният нотариат. Това има смисъл в северните държави където е преобладаващо облачно и мрачно. Тук карането на фарове по скоро вреди на безопасноста на движението от колкото да помага. На повечето автомобили предните мигачи са в един блок с фаровете или много близо. При ясно слънчево време е трудно да видиш мигач ако и фаровете светят .И се звериш половин час на някое кръстовище и бръмчиш на полу съединител докато разбереш има ли подаден мигач този отсреща или няма. ЛОШО Е КОГАТО СЕ ОСТАВИ ЖАБАТА ДА ГЛЕДА КАК ПОДКОВАВАТ КОНЯ НО ОЩЕ ПО ЛОШО Е КОГАТО СБИРОТЪК ЖАБИ ТИ КОВАТ ЗАКОНИТЕ!

Stefan Georgiev

От кога не сте качвал на автомобил? Точно лятно време при високи температури коли с цвят сив металик без светлини са незабележимо заради маранята. Аз карам такава и много преди да ни задължат със закон си карах на къси поради тази причина. 

inventus

Проблемът ми е че почти не слизам от кола. А сивите коли наистина са трудни за забелязване. На времето Лада Жигули бяха пуснали една такава партида черно сиви като асфалта ако помните. Почти се сливаха. Бързо се сетиха и си вкараха хубави ярки бои от Югославия.

независим експерт

не само колата си карам целогодишно със светлини, същото правя и когато карам колело (5-6 хил км годишно с колело, двойно с кола). И в двата случая съм по-забележим на пътя със светещи фарове и стопове. Без значение дъжд, слънце, вятър, облак, земетресение, цунами, затъмнение и прочие.... винаги!! 

Все пак съм абсолютно съгласен, че мигачите и дневните светлини на новите коли се припокриват, Кофти дизайн, който не е довод, че не трябва да имаш включваш светлините. По-скоро производителите трябва да се санкционират.

Veni V

Ма нема ли коли с DRL светлини у Мамковината ? Брат ми има една от 2007 и е с такива ....е VW limited edition, ама предполагам новите имат тази  екстра

Veni V

Експерта, На AUDI A4 2017, DRL светлините изгасват като включиш мигача....и мигат жълто на посоката..😄

inventus

Гущерът отряза опашката си.

Basilisk

Руснаците го изгониха, защото го хванаха, че ги краде.

Аха, Варели станал руснак 😁

 

https://www.mediapool.bg/simeonov-sled-bozhkov-idva-red-na-zlatev-news307748.html

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Златев си има Хайат да си играе с него. Има още един бюлюк бизнеси. Не му трябва да кисне в некви надзорни съвети.

Luckbox

Да виждаш някой притеснен за това дали Златев ще може да си плати сметката за парно? 

По-интересното е какво означава този ход, а не с колко намаляват приходите на някакъв си преял мазняр, който участва пряко в източването на страната от много години. 

nobody2

хаят не е негов. има само неква част от акциите.

Veni V

Кирилов, когато Hyatt даде акции на некой известен само у Мамковината и на к...те около него, ше черпя едно 12 годишно....шише

Luckbox

То Лукоил неплащането на данъци е от най-малките им прегрешения....

Това си е една огромна бухалка, която нанася щети за много повече от някакви си милиони всяка година. 

nobody2

да не забравяме кой го продаде, а?

nobody2

че се сбере май четворка за белот в дубай. божков, свинчо, златев и методиев.

въшките като караниколов, горанов и иванчо иванов да си припълзяват самички докъдето могат.

 

пп - при новия главен прокурор

pro_hard

Той пък с каквато фоно- и филмотека/тиквотека/ разполага... Шкафчето, ТКП и онождането с 200 са като "Ну, погоди!" в сравнение с филм за възрастни 18+.

Жозефа
снимка на Жозефа

Валентин Златев дълго време се сочеше до близък човек на премиера Бойко Борисов, с когото редовно играят на карти. 

 

Преди всичко бизнес партньори, редакцията, а чак след това на карти.

Забравили сте чия фирма бе наета да охранява съоръженията на Лукойл. Преди господин Борисов да бъде... хм... да речем  насочен  към политиката, господин Златев му пълнеше гушата. Смея да спекулирам, че и господин Златев е дал рамо за туй народополезно дело - насочването на господин Борисов към политиката, срещу което най-малкото не беше... хм... закачан от новата власт. 😂

Досега. 

 

Да видим впрочем дали господин главният прокурор ще посмее да му посегне. Щото този не е обикновен олигарх (отскоро бивш) като Божков. Този знае много. Ама много много знае и е много печен, та едва ли ще позволи да го сполети инфаркт като един Мишо. 🚬

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

То Лукоил неплащането на данъци е от най-малките им прегрешения....
 

Значи шизофренията с Божков се повтаря пак, а? Лукойл е виновен, че не е плащал данъци, а държавните органи са невинни. Нали разбираш, че в една нормална държава, с нормално население, първо се обвинява баничарят.

emona1

Е,от тази новина днес няма да заспя.

Илиан Мавров156...

Докога ще се правите на ущипани,че няма лесно достъпна информация и ще набивате една и съща партенка-"Лукойл" НЕ Е руска компания и затова НЕ плаща нищо.Справка в отчетите на компанията водят през Кипър и Холандия към едно семейство което май не е с руски корени-Рокфелер.Ама знае ли човек-я баба им или пра-леля им може да е имала шеш-беш с Николай 2 ?

словата МИ

Ротшильд.

 

nobody2

те са неколко вопиющи приватизационни сделки. драскащите за виденовата зима могат да си я наврат там, където слънце не стига.

 

ще ги изброя накратко:

балкан, нефтохим и кремиковци - костов.

бтк и ерп - лисугера.

методиев - булгартабак.

 

за земята е друг разговор.

inventus

Лесно могат да бъдат отменени.Революционното правителство заявява че счита тези сделки за нищожни и развърта голямата тояга да накаже виновните. Нямайте съмнение че наказанието ще е такова което да смрази кръвта на останалите замесени и поне 45 години няма да наберат смелост да се покажат от дупките си.

Veni V

Inventus, ма ти верваш ли си като пишеш?

Begemot
снимка на Begemot

Капитализьмьт в България се оказа есно недоносче...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш