Медия без
политическа реклама

Спас Русев напусна Надзорния съвет на "Виваком"

Той си изпълнил задачата с плавния преход по интеграцията на компанията в United Group, съобщават от дружеството

02 Септ. 2022Обновена
БГНЕС

Спас Русев се оттегли и не е част от Надзорния съвет на "Виваком" (Vivacom) от 26 август, съобщиха от телекомуникационната компания.

Спас Русев бе част от настоящия състав на Надзорния съвет на "Виваком" от юли 2020 г., след придобиването на компанията от  "Юнайтед Груп" (United Group).

Русев беше част от състава на Надзорния съвет от юли 2020 г., след като операторът беше придобит от United Group. От сделката насам Русев е бил зает с плавния преход по смяната на собствеността и с интеграцията на Vivacom в United Group, допълва компанията.

Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов собственик - Спас Русев, съобщава "Капитал".  Русев е подал оферта от над 120-130 млн. евро, като на финалната права е имало още един кандидат - собственикът на "Теленор България" PPF Group.

„От името на United Group бих искала да благодаря на г-н Спас Русев за неговата подкрепа и съдействие в цялостния процес по интеграция на Vivacom в United Group, който вече приключи успешно. Желаем му успех във всички бъдещи бизнес начинания“, е цитирана да каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group. 

 

 

 

Бившият собственик на "Левски" Спас Русев е направил жест в полза на клуба, като е платил с лични средства голямо задължение на клуба. Става въпрос за сума от 3 млн. лв. дължима от "Левски" към "Виваком", където Русев продължава да е основен акционер.
Телекомуникационната компания “Юнайтед Груп”, която е собственик на БТК и “Виваком”, обяви официално, че е постигнала споразумение да закупи българската медийна компания “Нова Броудкастинг Груп” от “Адванс Медиа груп”. Това съобщи Нова ТВ.
Компанията - собственик на "Виваком" и Нова телевизия - „Юнайтед Груп“ се съгласи да придобие издателството „Вестник Телеграф ЕООД“ от дружеството Интръст ЕАД, става ясно от официално съобщение на "Юнайтед Груп".

През 2015 г. Спас Русев спечели търга, проведен в Лондон, за българския телекомуникационен оператор при цена от 330 млн. евро, припомня investor.bg. След като United Group придоби Vivacom, Спас Русев се  фокусира върху новите си бизнес начинания. През миналото лято представляваната от него Viva Corporate Bulgaria придоби оператора на платена телевизия и широколентови услуги „Булсатком“, но условията на сделката не бяха обявени официално. По-рано Русев и Елвин Гури спечелиха търга за покупката на Telecom Albania за 50 млн. евро, която преди това беше собственост на Deutsche Telekom.

Последвайте ни и в google news бутон