Медия без
политическа реклама

Константинова се похвали с разцвета на Български пощи в София и 5 села

Служителите на „най-обичаното българско предприятие”, както го нарича вицепремиерът, за 3 месеца са станали „щастливи и благодарни”

17 Юли 2022Обновена
Калина Константинова
БГНЕС
Калина Константинова

От желание да се самоизтъкнат с постижения в последните си дни, от правителството се обърнаха към „Български пощи”. В бомбастично прессъобщение на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова беше обявено, че от 18 юли в няколко пощенски клона започва предлагането на 39 безплатни административни услуги.

Подчертава се, че става въпрос за първата стъпка от пилотен проект. Вероятно затова инициативата започва скромно, в само 6 пощенски станции – Централната поща в София, град Баня и няколко села – Селановци (област Враца), Маринка (област Бургас), Крушовица (област Плевен), Игнатиево (област Варна).

Семплото начало обаче силно въодушевява вицепремиера Константинова, в чийто ресор попадат пощите, и дава повод да опише напредъка си. „От първия ден, в който с моя екип отговаряме за „Български пощи“, се борим не просто за тяхното оцеляване, а за техния разцвет и бизнес просперитет. За целта включихме едно от най-обичаните български предприятия като абсолютен приоритет в Националния план за възстановяване на държавата от ковид кризата и осигурихме допълнителни инвестиции”, вдъхновено коментира тя, цитирана в прессъобщението.

Вицепремиерът подчертава, че пощите са поели в правилната посока, благодарение на назначеното от кабинета „Петков” ръководство. „ ... макар и временно да е начело на „Български пощи“, бе разработен детайлен и изключително професионален бизнес план, с който всяко следващо ръководство, ако има потенциал и желание, ще превърне пощите в печелившо предприятие само до няколко години“, вярва Константинова.

Следва дълъг, живописен разказ за окаяното положение на пощите в миналото и новия път на развитие, по който са поели под управлението на временния им директор Богдан Теофанидис. „Когато поех управлението на пощите, може би в най-тежкото състояние за цялото им съществуване, в очите на служителите срещах отчаяние и скептицизъм. Никой не вярваше, че изобщо има надежда за "Български пощи"", драматично описва досегашното положение Теофанидис, цитиран от пиарите си.

Завършекът на историята обаче е повече от оптимистичен. "Сега, когато вече три месеца работим заедно, те виждат, че обещанията започват да се превръщат едно по едно в реалност. Срещат ме по коридорите и ми казват колко са щастливи и благодарни, защото за пръв път от десетилетия не са били излъгани. За служителите на „Български пощи“, а вече и за мен, пощите не са просто работа, те наистина са мисия“, възторжено заключава временният шеф на пощите.

Още по темата