Медия без
политическа реклама

Кадровите чистки стигнаха до горската агенция и "Напоителни системи"

15 Авг. 2022Обновена
Инж. Стоян Тошев е новият изпълнителен директор на ИАГ
ИАГ
Инж. Стоян Тошев е новият изпълнителен директор на ИАГ

Кадровите промени на служебния кабинет продължават с пълна сила. Вече и горската агенция е с нов шеф - инж. Стоян Тошев. Той поема агенцията, след като досегашния директор инж. Филип Ковашки напуска поста по собствено желание, пише в съобщение публикувано на сайта на горското ведомство.

Новият шеф на ИАГ е магистър по „Горско стопанство“ от Лесотехническия университет. Започва работа в сектора като горски стражар в Държавно горско стопанство-София. През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата. От 2016 г. е заместник-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор.

Той притежава и допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

Едно временно с промените при горските Съветът на директорите на държавната фирма „Напоителни системи“ избра нов изпълнителен директор. Тай е Атанас Мулетаров. Според съобщението от дружеството, има дългогодишен опит в „Напоителни системи“ ЕАД, като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция „Собственост и наеми“ в Централното управление на дружеството.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата