Медия без
политическа реклама

Кадровата рулетка при министър Еконт продължава с пълна сила

Правителството освободи заместник-министър на транспорта без мотиви

21 Апр. 2022
БГНЕС

Кадровата рулетка в сектора на транспорта продължава с пълна сила. Назначеният през януари заместник-министър на транспорта Стоян Новаков оцеля на поста едва четири месеца. „Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е освободен Стоян Новаков“, съобщи правителствената пресслужба. В прессъобщението не се сочи нищо повече, мотиви не се изтъкват. Новаков вече е неоткриваем като член на ръководния екип и на страницата на транспортното министерство.

Стоян Новаков е експерт по морско дело и е работил и към ЕК.

Това е поредната кадрова рокада в екипа на транспортния министър Николай Събев. Събев вече на два пъти разчиства свои лични назначения в холдинг „БДЖ“, като оправдава смените с несправяне с темпото на реформите. Реформата предвижда сливане на дружествата в холдинга – БДЖ пътнически превози и БДЖ товарни превози в една обща компания – Национална компания „Български държавни железници“. На дневен ред е и изпълнението на огромни проекти за закупуване на нови мотриси за железниците по плана за възстановяване и устойчивост. Както „Сега“ писа, за тази дейност са предвидени над 1 млрд. лв. без разходите за поддръжка.

Още по темата:

Транспортният министър предприе поредни кадрови промени в БДЖ. Йордан Мирчев – изпълнителният директор на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, е освободен от длъжност.   Мирчев беше назначен на поста през януари т. г.

 

Премиерът Кирил Петков е уволнил зам-. министъра на транспорта Илия Илиев, чийто ресор беше жп секторът. Освободени са и двама членове на съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" - председателят Симеон Евтимов и Любомир Сяров, отговарящ за товарните превози.

 

Още по темата