Медия без
политическа реклама

Германци правят одит на България като туристическа дестинация

Предлагат ваучерите за храна да важат и за почивка

27 Май 2022Обновена
Илияна Кирилова

На първо място трябва да направим одит на туристическата дестинация България, за да може след това да направим продукт, от който всички да сме доволни. В тази връзка, вече сме се обърнали към немската компания AVIAREPS, която да изготви одит на дестинацията и на негова база да бъде обявена голяма обществена поръчка за рекламна стратегия на България. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на туризма Христо Проданов.

Той каза още, че отново ще бъде предложена идеята ваучерите за храна да важат и за почивка. Последните пет години, като народен представител от опозицията, всяка година при приемането на държавния бюджет ние от БСП сме предлагали ваучерите, които са за храна, да важат и за почивка, и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват, каза министърът. Аз лично подкрепям тази идея и ще я предложим отново, категоричен беше Проданов.

Таксите за чадърите са въпрос на решение на концесионерите, те имат минимални и максимални цени, на които могат да ги предоставят, напомни министърът и изрази личното си мнение, че концесионерите вече са видели ефекта от това да се продават на достъпни цени, за да има посещаемост.

По въпроса за бюджета за национална реклама на туризма министърът напомни, че през последната година той е бил увеличен с 6 млн. лева, като допълни, че винаги е бил за увеличение на средствата за такава реклама, защото туризмът е отрасъл с висока добавена стойност. Телевизионната кампания за реклама на България за летния сезон е стартирала в редица целеви пазари за България, напомни министърът.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата