Медия без
политическа реклама

Дни преди преместването украинците масово не знаят къде ще отидат

Държавата твърдо прекратява програмата с 40-те лева, категоричен е министър Христо Проданов

18 Май 2022
Христо Проданов
БГНЕС
Христо Проданов

Украинците все още нямат представа къде и как ще бъдат преместени, призна тази сутрин пред Нова телевизия министърът на туризма Христо Проданов. Неведението цари непосредствено преди "разселването", тъй като някои хотели имат резервации за периода около 24 май, тоест там хората трябва да напуснат преди 31-и. Проданов уточни, че отговорник за процеса е не министерството на туризма, а щабът - затова  ще настоява пред него до края на седмицата информацията да бъде сведена на бежанците.

Малки групи бяха преместени вече до някои държавни бази. Има и такива, които не са, но знаят къде ще отидат. Масовият случай обаче е именно неведението, описано от Проданов.

Министърът каза още, че абсолютно всички държавни бази ще бъдат отворени за украинците. Обмисля се ведомствените служители, които имат карти за почивка, да си карат отпуската в хотели, стига съответното учреждение да може да си го позволи. Проданов бе категоричен, че програмата по 40 лв. на човек твърдо приключва на 31 май, макар някои хотелиери да искат да бъде продължена. Възможност е да се плаща по 15 лв., но според него няма да има желаещи за толкова пари. Според Проданов бежанците няма да останат на улицата, защото държавата ще направи нужното за тях.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата