Quantcast
ГЕРБ и патриотите се скараха за туристическите ваучери | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

ГЕРБ и патриотите се скараха за туристическите ваучери

Договорихме се, а сега това се изопачава в нещо неработещо, оплака се лидерът на НФСБ Валери Симеонов
Обновена
2 859
 Илияна Кирилова
Валери Симеонов

ГЕРБ са се отметнали от обещанието, дадено на коалиционните им партньори от НФСБ, да подкрепят въвеждането на туристически ваучери за ангажираните в борбата с коронавируса. От това се оплака лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседанията на парламентарните правна и бюджетна комисия, на които беше разгледана неговата инициатива.

„От НФСБ предложихме ваучери – в размер на 210 лв., за 7 дни, за да задвижим спрелия туризъм и да подпомогнем хората на първа линия в борбата с коронавируса. Това решихме на Коалиционен съвет. После обаче ГЕРБ предложи нещо, което тотално отрече договореното“, заяви Симеонов пред Нова телевизия.

Според лидера на НФСБ първоначалната идея да се подпомогне туризма няма нищо с предложението на ГЕРБ да се дава държавен ваучер на държавен служител, за да отиде да почива в базата на неговото си предприятие. А и изискването ваучерите да важат само за държавни бази противоречи на европейската директива за държавната помощ. „И това ще падне веднага – няма да бъде нотифицирано“, смята той.

„И за нас остава въпроса къде всъщност се взимат политическите решения - на Коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", някъде в кулоарите на Народното събрание, или по министерствата? Това трябва да се изясни на политически съвет, вероятно тази седмица. Кой управлява ГЕРБ – имам чувството, че ГЕРБ се управлява от Менда Стоянова и от г-жа Дариткова? ГЕРБ не се държи като политическа сила, а по-скоро като сбор от индивиди, при които никога не знаеш единият като поеме ангажимент – дали другите ще го изпълнят", каза Симеонов.

По-рано днес той гневно коментира темата и пред журналисти в Народното събрание.

„Шокираща за мен е променената позиция на ГЕРБ по отношение на ваучерите! Те изцяло са отхвърлили нашето предложение, въпреки че беше съгласувано на политически съвет с Бойко Борисов и на коалиционен съвет в парламента. Сега се предлага един текст от ГЕРБ, който обслужва само държавните служители да отидат в държавни бази. Те и сега имат това право. Медицинските работници да отидат в базите за почивка на министерство на здравеопазването. Тези от вътрешното министерство – в базите на МВР. Този закон е безсмислен и абсурден. Те и сега го имат това право“, коментира Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Той гневно допълни: „Със същата логика те биха могли да предложат работното облекло, което раздава всяко министерство на своите служители, да бъде регламентирано със закон и с ваучери – пълни глупости! Отбиване на номера!”

Оказа се, че премиерът Борисов, с когото Симеонов се е договорил, не му вдигал телефона. Водачът на НФСБ обяви, че ще търси обяснение от коалиционния си партньор: „Как може да се договаряме, аз излизам след заседанието на политическия съвет и обявявам, че ще има ваучери, а цялото това нещо се трансформира и изопачава в един вариант, който не работи.”

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Симеонов: Който от чужбина иска да гласува, да си хване самолета

15.01.2021

Обновена

7565 86
Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от данъка върху доходите

25.12.2020

МИЛА КИСЬОВА

1602 4
Валери Симеонов така и не разбра собствените си майтапи

04.12.2020

4091 3

Коментари

Epikur

 

 

  Валери Симеонов е символ на доста от най-отвратителните черти на българския политик, но никой не може да отрече, че е умен.  Плюс това хитър, не се доверява така лесно. Затова е странно, как е повярвал на Боко?  На него никой нормален в държавата не вярва, знае се, че лъже като дърт ром от цигански произход. Че това, което сутринта се е излюпило в главата му, вечерта е излетяло...

Каубой
снимка на Каубой

Напротиф! Единственият който посочи, че покрай 50 деца българчета ще плащате за 5000 ци

приятели на слона болни от Упилепсия по 1000 лв месечно. Вижте документите, как Ви точат парите!

YMCA

Валерка, има време до вечерта, Той ще си смени мнението. То и ддс 9% за кръчмите също е съмнително. 

Mitnicharъ

Тъкмо се канех да успокоя Варелко, че изненадата, която му готвят ГЕРБ с ДДСто за заведенията, ще го накара да забрави фиаското с ваучерите 😁

Минувача
снимка на Минувача

Комисията по бюджет и финанси подкрепи на първо четене предложението на управляващите за въвеждане на 9% ставка за ДДС за хотелиерските и ресторантьорските услуги.

ГЕРБ и Обединени патриоти се обединиха около идеята като мярка срещу икономически последици от епидемията, а предложението им предстои да влезе за обсъждане в пленарна зала, въпреки възраженията на финансовия министър Владислав Горанов. 

Хазната ще загуби 1,8 млрд. лв., ако всичките предложения предложения за диференцирани ставки по ДДС бъдат приети, предупреди днес в позиция финансовото министерство. Документът бе  изпратен до бюджетната и икономическата комисии в парламента. Бюджетната комисия обаче не обсъди позицията. На важното заседание липсваше Менда Стоянова, която изрази твърдо несъгласие с по-ниската ставка. Финансовият министър Владислав Горанов също не дойде. Той бе представляван от зам.-министър Росица Велкова.

марк

 

 

 

                       Варели не разбира ли че ГЕРБ си има вече друг партньор и че патреотето са само на повикване ?

Каубой
снимка на Каубой

ДП или ДС то?👃 Таман демокрацион...

paragraph39

/:/ И за нас остава въпроса къде всъщност се взимат политическите решения - на Коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", някъде в кулоарите на Народното събрание, или по министерствата...

..........................................................................................................................

 

И ТУК:

RE:

АМАН, бе, "мисирки" и сие! ПФУ!

Колко пъти да ви се казва и обяснява, че в българския Парламент, още от края на 2019 г., НЯМА парламентарна група/ПГ/ на "Обединени патриоти"/НФСБ+ВМРО+Атака/! НЯМА и такава партийна коалиция също оттогава! Това е така, защото партия "Атака" официално напусна Коалицията "Обединени патриоти"- такава, каквато е била регистрирана в Парламента!

В българския Парламент може би има ПГ на "Патриотичен фронт"/НФСБ+ВМРО/- но официално има регистрирани "независими" депутати от партия "Атака"/които НЕ са самостоятелна ПГ, защото са под 10 на брой! ТЧК

Всякакви твърдения на когото и да било, че и след края на 2019 г. има в българския парламент ПГ на Коалиция "Обединени патриоти" е умишлена манипулация/ за заблуда на Избирателите!/, или са най-елементарни тинтири-минтири и ала-бала от недообразовани хора! КАЗАХ!

mull

Аз за варелката не се страхувам!

Начи, колко е голям гювеча от макар и надупеното им присъствие във властта може да се съди по това, че ги уе**т непрекъснато, но те продължават да се натискат.

А ся си представете гювеча на еб**ите!

Всъщност, представям си го, но за дойде гювеча - той е от едно място. От почти всички нас, вкл. и 80-те процента.

Колко ли по напред щяхме да бъдем без тази пасмина - не мога да си представя.

Solace

Беж с релсата към Моста, варели...

марк

 

 

 

 

                      А какво стана с големите ни грижи за българите в 404 ? Или ни наредиха да спрем с грижите ?          Щото :Международный скандал: МИД Украины выразил протест Болгарии из-за требования не разделять болгарскую общину под Одессой  ???

vasilevil

Накрая ще бъдете изхвърлени като парцали както стана с много от подкрепещите го навремето.

Влез или се регистрирай за да коментираш