Медия без
политическа реклама

Човек на Владислав Горанов оглави финансовата инспекция

Чистката в регулаторите и контролните органи застигна и АДФИ

22 Апр. 2024

Служебният кабинет продължава да върти голямата "метла" в най-важните държавни институции - контролни и регулаторни. Чистката, която вече обхвана митниците, АПИ, ДНСК и т.н., стигна и до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

 

Министърът на финансите Людмила Петкова е освободила досегашния директор Илка Димова-Мазгалева. На нейно място е назначен Георги Йорданов, съобщи пресслужбата на МФ. Както вече стана порочна традиция, причините за освобождаването на Мазгалева не се съобщават. 

За новия директор Георги Йорданов от министерството посочват, че е с богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. От януари 2022 г. до момента той е ръководител на звеното за вътрешен одит на Българската телеграфна агенция.

През февруари 2020 г. е назначен за председател на Държавната комисия по хазарта, а след закриването й е бил  а министъра на финансите до май 2021 г. След това за известен период от време Йорданов се е занимавал с одитна дейност в реалния сектор.

От 2014 до 2020 г. той е началник на кабинета на Владислав Горанов като министър на финансите. Бил е ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. Преди това е бил държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите и в Инспектората на Министерство на земеделието и храните. Професионалната му кариера започва през 1995 г. като данъчен инспектор в данъчната администрация в гр. Плевен. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата