Quantcast
Ангелкова отхлаби мерките за семейните хотели и къщите за гости | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Ангелкова отхлаби мерките за семейните хотели и къщите за гости

В заведенията само персоналът е задължен да носи маски
2 567
 Илияна Кирилова

Отпада задължението семейните хотели и къщите за гости да сключват договори за обслужване с медицински центрове. От тях няма да се изисква задължително да ползват услугите и на обществени перални.

Министърът на туризма Николина Ангелкова коригира указанията за работа на местата за настаняване в условията на коронавируса, след като собственици на малки хотели и къщи за гости възнегодуваха, че ги приравняват с големите туристически комплекси. Сдружението на хотелиерите по Черноморието дори започна да събира протестна подписка срещу Ангелкова за това, че налага неприложими и прекалено скъпи за малките туристически обекти изисквания.

За да осигурят безпоснастта на туристите и в случай на съмнения за заразен с коронавирус гост, от семейните хотели ще се изисква просто да спазват инструкциите на лекарите от РЗИ и Спешна помощ. Гост със симптоми на коронавирус трябва да се изолира от останалите туристи, но не се карантинира, изрично пише в новите указания. Просто той трябва да бъде снабден с маска, отделен от останалите туристи и да му бъде осигурена възможност да бъде прегледан от лекар в отделна стая. 

В указанията за работа на местата за настаняване са отразени новите възможности  да се използват от гостите закрити зали за занимания, за спектакли, за забавни игри и други подобни, но при спазване на изискванията за физическа дистанция.

От 1 юни вече работят и закритите площи на заведенията. Те подробно са изброени в указанията на туристическото министерство, които са съгласувани със здравното министерство - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, коктейл-барове, кафе-барове, бар-конгресни центрове, бар-спортни центрове (басейн, тенис, фитнес, боулинг и др.), лоби барове, бар-клубове, бар-казина и бар-вариетета. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове и нощни барове до промяна на епидемичната обстановка в страната и разрешаване на ползването им от компетентния орган.

С благословията на здравното министерство пада задължението клиентите на заведенията в закритите площи да носят маски. Личните предпазни средства - маски и ръкавици, остават задължителни само за персонала. 

Разполагането на масите трябва да е на разстояние не по-малко от 1.5 м между тях и с не повече от 4 лица на маса или на едно семейство. Пространството в заведенията трябва така да бъде организирано, че да не предизвиква струпване на хора. Не се препоръчва използването на климатици, но ако това е неизбежно, филтрите им трябва редовно да се почистват.

Препоръчително е храната да се сервира. Все пак са допустими два варианта за хранене на бюфет - когато храната е подредена зад прозрачна преграда и предоставянето й се осъществява от служител, оборудван с лични предпазни средства; както и когато храната е подредена на бюфет при самообслужване от клиента, то ще става при спазване на дистанция между клиентите и ползване на ръкавици. Насърчава се миенето на ръцете преди ядене, както и използването на дезинфекциращи гелове. 

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гражданското общество създаде Етична комисия за подигравките с вътрешния вид
Ангелкова: Днес-утре очакваме първите чартъри от Полша и Чехия

04.07.2020

1572 6
Не всички заведения на самообслужване ще прилагат 9% ДДС

30.06.2020

МИЛА КИСЬОВА

1809 6

Коментари

bay Dragan

 Май имаше управляващи тикви и полу управляващи синеци с къщи за гости,  построени с  ментържалъци и шашми под чадъра на Него.

 

Каскет Гешев, що се ослушваш като гърмян заяк !

'FranceskRivalta'8

Каскетуро, събуди се!

 

28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата на министъра на туризма Николина Ангелкова и на съдружника на съпруга й от джоба на данъкоплатеца, докато тя се подвизава на високи обществени длъжности като ръководител звено и заместник-министър на регионалното развитие и шеф на АПИ, а после като министър на транспорта и на туризма, разкрива с документи Биволъ.

А темата е гореща. Още повече, от дейността на част от фирмите в клана се облагодетелства и братът на еврокомисаря Мария Габриел, който прави 109 000 лв. от купуването на невъзможно ниска цена на апартамент от дружеството и го завърта с огромна печалба.
Ето какво сочи разследването на Биволъ по общодостъпните данни от Агенцията за обществени поръчки:“ Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв.(12 815 580 лв. – б.р.)

PlaNed
снимка на PlaNed

Препоръчително е храната да се сервира.

Все пак са допустими два варианта за хранене на бюфет

- когато храната е подредена зад прозрачна преграда и предоставянето й се осъществява от служител, оборудван с лични предпазни средства;

- както и когато храната е подредена на бюфет при самообслужване от клиента, то ще става при спазване на дистанция между клиентите и ползване на ръкавици. 

Въпрос с ПОВИШЕНА трудност: "забранени ли са шведските маси"

Все пак моя избор по темата "препоръките на ангелинкова“ остава:

Насърчава се миенето на ръцете преди ядене...

Мили, родни калинки! 

Всъщност, някой откри ли някъде "мерки"?

'FranceskRivalta'8

Въпрос с ПОВИШЕНА трудност: "забранени ли са шведските тройки?"

bay Dragan

Моите си ръцете преди ядене, а зъбите след ядене.

VBA...

Бай Драгане,

 

  Ангейкова ще изисква ли в хотелските стаи да има илигатори?

Влез или се регистрирай за да коментираш