Quantcast
Още 4 жени обвиниха Уайнстийн в изнасилване - едната непълнолетна | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Още 4 жени обвиниха Уайнстийн в изнасилване - едната непълнолетна

2 109
Някога Уайнстийн бе успешен и прославен продуцент на филми, ухажван от актрисите.

Нови четири обвинения в сексуално насилие са повдигнати на американския продуцент Харви Уайнстийн по подадени искове в нюйоркския съд. Една от предполагаемите жертви е била непълнолетна по времето, когато престъплението е извършено, съобщи „Холивуд Рипортър“.

Според изданието четирите жени (на възраст в момента 35, 38, 43 и 70 години) заявяват, че са били подложени на сексуално насилие от Уайнстийн по различно време между 1984 и 2013 г. Имената им не се съобщават. Три от жените твърдят, че след като е извършил престъплението, продуцентът заплашил, че ще съсипе кариерата им, ако споменат за инцидента.

На 11 март т.г. Уайнстийн бе осъден на 23 години затвор за изнасилване и "престъпно сексуално поведение" и в момента излежава присъдата си. Той беше признат за виновен по част от обвиненията, а за две - оневинен, в противен случай го заплашваше доживотен затвор. 

На 10 април срещу него бе заведено дело и в съда в Лос Анджелис. Обвиненията касаеха изнасилване на жена, за което се твърди, че е извършено през 2010 г. в хотел в Бевърли Хилс.

По всичко личи, че именитият някога филмов продуцент, който сега е на 68 години, едва ли ще вкуси повече свободата. В затвора на Ню Йорк Харви Уайнстийн стана жертва и на коронавирусната пандемия, но успя да се възстанови от заболяването.

 

Още

481 осъдени на затвор престъпници се разхождат на свобода
Ар Кели е осъден на 30 години затвор за сексуално насилие

30.06.2022

742
Двукратен носител на "Оскар" е арестуван за изнасилване

20.06.2022

1726