Медия без
политическа реклама

Жената, простреляна с Алексей Петров, е описала извършителя

20 Окт. 2023
Живко Коцев
БГНЕС
Живко Коцев

Жената, която бе простреляна при убийството на бизнесмена Алексей Петров, е дала достатъчно данни за описанието на извършителя и за неговото поведение по време на стрелбата. Това каза в интервю за bTV главният секретар на МВР Живко Коцев. Тя е разпитана няколко пъти, посочи още той.

Тя се възстановява, оказва ѝ се психологическа помощ.

На въпрос къде е извършителят Коце заяви, че предположенията са много - възможно е да е у нас, но е възможно и да е напуснал България.

"Убийството на Алексей Петров е предумишлено, много добре организирано. Той е с много сериозен бекграунд и в момента продължаваме да изследваме различни етапи от неговия живот", коментира главсекът.

Алексей Петров беше убит на 16 август по обяд, по време на разходка на Витоша. При покушението беше простреляна и жената, с която Петров бил в планината.

Коцев беше попитан и за разследването на взрива край колата на Иван Гешев на 1 май, когато той все още беше главен прокурор. По думите на главния секретар се работи активно с прокуратурата и с Европол. По това разследване обаче не може да даде абсолютно никаква информация, посочи Коцев. От прокуратурата също отказват информация, с обяснението, че това е по молба на Европол.

Ангел Кънев от Софийската градска прокуратура, който е наблюдаващ прокурор по делата срещу хазартния бизнесмен Васил Божков, е участвал в работна среща с шефове от Европол.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Алексей Петров

Още по темата