Медия без
политическа реклама

МВР нахлу в сграда на Алексей Петров по неотложност

От помещаващите се там застрахователна компания и ССИ обявиха, че претърсванията не са при тях, а при фирма наемател

23 Февр. 2024Обновена
Алексей Петров беше убит на 16 август 2023 г. Не е известно досега разследващите да имат някакъв напредък по делото за покушението му. Все още дори не е "отворен" телефонът му.
Архив СЕГА
Алексей Петров беше убит на 16 август 2023 г. Не е известно досега разследващите да имат някакъв напредък по делото за покушението му. Все още дори не е "отворен" телефонът му.

МВР провежда акция в сградата, в която се помещават централата на компанията на убития Алексей Петров "Лев инс" и неговия Съюз на стопанска инициатива. Акцията е по неотложност, т.е. след това ще се търси съдебно одобрение на действията на разследващите. Първи за акцията съобщи "24 часа", но от МВР потвърдиха пред "Сега" информацията. От компанията и съюза обявиха официално, че претърсванията не са при тях, а при фирма наемател.

Претърсванията са заради информация на СДВР за веществени доказателства по делото за убийството на Алексей Петров, научи "Сега" от източници от прокуратурата. Петров беше убит на 16 автгуст м.г. и досега разследващите не са дали информация да имат и най-малък напредък по разкриването на извършителя. Дори телефонът на Петров все още не е "отключен", като за това се търси помощ от ФБР. 

"Уважаеми колеги, във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации.", съобщиха официално от застрахователната компания.

“Действията по разследването нямат нищо общо с компанията „Лев Инс”, а с друга фирма, която има офиси в тази сграда - наемател е. Няма общо и със Съюза за стопански инициативи”, коментира пред репортери Явор Колев, директор „Информационни технологии и киберсигурност” в застрахователната компания, цитиран от Нова тв.

Полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, в която се помещава офисът на Съюза за стопанска инициатива, не е насочена нито към администрацията, нито към членове на ССИ, това пък заявиха в позиция на организацията, изпратена до медиите.

Действията на органите на реда не са свързани и с дейността на организацията. Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията.

Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност, пишат от ССИ.

Преди месец бизнесменът Васил Божков беше разпитан от СДВР като свидетел по делото за убийството на Алексей Петров. "Сега" писа тогава, че на всички въпроси Божков е отговарял еднотипно, че съгласно съдебна практика на Европейския съд по правата на човека с първото действие по разследването, насочено срещу него, се смята за обвиняем и се възползва от правото си да не отговаря на въпроси. От прокуратурата обаче подчертават, че Божков няма качеството на обвиняем по това дело. Всъщност никой няма качество на обвиняем по това дело и ако се съди по опита с други подобни разстрели, едва ли някога ще има.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Лев инс, Алексей Петров

Още по темата