Медия без
политическа реклама

Охраната на Алексей Петров е издържала детектор на лъжата

25 Септ. 2023Обновена
Илияна Димитрова

Охраната на Алексей Петров е преминала през детектор на лъжата и върху нея няма подозрения за участие в покушението на бившата барета, съветник в ДАНС и бизнесмен. Това се разбра от интервю на главния секретар на МВР Живко Коцев по Нова тв. Самият Петров е решил да бъде без охрана по време на последната си разходка.

Коцев обясни, че няма нужда да се бърза с разследването на разстрела на Петров, тъй като бързината не е добър съветник. Коцев повтори, че за убийството на Петров, извършено на 16 август, има две основни версии с много подверсии. Едната е, че разстрелът е свързан с личния му живот, а другата - с частната му дейност.

Петров има дълга биография и тя трябва да се изследва, каза Коцев. И обясни, че това покушение е много добре организирано, Петров е наблюдаван, изучаван и е избран подходящият момент.

Коцев коментира и темата с убития при полицейско преследване 18-годишен младеж. Той обаче не каза нищо конкретно. Обясни как "българските полицаи се нуждаят от самочувствие, като пазители на българския народ".

Не отговори имало ли е абсолютна необходимост от използване на оръжие, нито защо се е наложило полицаят да носи и личното си оръжие по време на работа. Коцев повтаряше постоянно, че не иска да влиза в конкретика и че "колегите са си изпълнили задълженията" по закон, свързани с употребата на оръжие.

На полицая, който уби 18-годишен беглец в понеделник, още не е повдигнато обвинение. Това казаха за "Сега" от Софийската градска прокуратура, която наблюдава разследването по случая.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Алексей Петров

Още по темата