Медия без
политическа реклама

Янев: Идеята служебният кабинет да остане като редовен е екзотична

16 Юли 2021
Стефан Янев
Илияна Кирилова
Стефан Янев

Служебният премиер Стефан Янев определи като екзотична идеята служебният кабинет да остане като редовен. "Това нещо трябва да мине през гласуване в парламента. Преди да се стигне до това, предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиции. След това служебният кабинет е съставен от експерти, специалисти в своята област, които не са партийно свързани", обясни Янев във Варна, където е, за да наблюдава военното учение "Бриз 21".

Според Янев на служебните министри не може да се каже под строй да свършат нещо. Той не коментира дали отново би станал служебен премиер.

"Трябва да бъдем търпеливи и да оставим партиите да си свършат работата", призова той. "Тяхната отговорност и техният конструктивизъм ще проличат, надявам се в следващите дни. Защото новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават своята отговорност пред българските граждани", коментира Янев.

Във вторник Мая Манолова поиска една от партиите, която ще получи управленски мандат в Народното събрание, да предложи служебното правителство от свое име - и то да стане редовно. Това значи или ИТН да се откаже от своите проектоминистри, заставайки зад тия на Румен Радев, или те да бъдат предложени от третата формация, която ще получи мандат от президента (Втората - ГЕРБ, няма как да направи това).

Вторнишката какофония кой как да управлява държавата роди нова идея. Мая Манолова поиска една от партиите, която ще получи управленски мандат в Народното събрание, да предложи служебното правителство от свое име - и то да стане редовно.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата