Quantcast

Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов предложи ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да направят кабинет

24 Юни 2022
Снимка: Архив
Слави Трифонов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов видя нова коалиция в парламента, която може да сформира правителство. В открито писмо, публикувано във Фейсбук, той обяснява, че с решението за даване на зелена светлина на Северна Македония за ЕС са положени "основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция". В нея влизат партиите, подкрепили френското предложение за Македония - "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Демократична България". Според Трифонов тази коалиция може да състави кабинет, след като президентът връчи мандата на “Продължаваме промяната”.

"Общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе", пише Трифонов.

"Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес. Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията. Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници", завършва той.

 

 

Още по темата