Quantcast
СДВР намалява с 1/3 охраната на протестите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

СДВР намалява с 1/3 охраната на протестите

По 5-6 полицаи на ден се заразяват с COVID-19, но това не е непременно заради митингите, обявиха от СДВР на брифинг
Обновена
4 177
 Илияна Кирилова

След новите случаи на коронавирус в столичната полиция през последните няколко седмици е взето решение броят на полицаите, охраняващи протестите, да бъде намален. Това обяви комисар Стойнов от СДВР на ежедневния брифинг. 

Появи се информация, че броят на полицаите, които участват в охраната на демонстрациите в София, ще бъде намален с около 1/3, но Стойнов не я потвърди. Той само каза, че се прави необходимата организация и най-вероятно полицаите, които не са под карантина ще трябва да работят с по-малко почивки. 

Тази сутрин е имало спешно съвещание в СДВР заради рязко увеличение на случаите на коронавирус сред столични полицаи. Комисар Стойнов потвърди, че най-много са заразените от "Охранителна полиция", които се грижат за реда по улиците на София по време на многохилядните протести през последните повече от три седмици. Той обаче отрече бумът на заразата да е само заради митингите, защото има и много други начини човек да се зарази.

Стойнов добави,  че по 5-6 души на ден дават положителни проби. Обсъждана е идеята за охрана на протестите да започнат да бъдат командировани още служители от други краища на страната.

Към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние заради вируса.

Ключови думи:

СДВР, коронавирус

Още

Испания и Кипър вече пускат българи без COVID-ограничения

21.06.2021

Обновена

2326
Русия праща неваксинираните в неплатен отпуск

21.06.2021

2178
Само две области регистрират двуцифрен брой новозаразени с COVID-19

19.06.2021

2503