Медия без
политическа реклама

Рашков: Възможно е Гешев да поиска имунитета на Борисов

Главният прокурор трябваше да излети от поста си още като нарече политическата класа боклук, обяви още вътрешният министър

21 Май 2023
БГНЕС

Възможно е главният прокурор Иван Гешев да поиска имунитета на Бойко Борисов. Това обяви в предаването "На фокус" по Нова тв бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков. 

Според него, Гешев се е самообвинил по време на пресконференцията в началото на миналата седмица като е признал, че поддържа връзки с не една партия. Той даде пример как самият главен прокурор обяснявал как е говорил с депутатка от ГЕРБ, която по-късно се оказа, че е Десесислава Атанасова, както и думи на Гешев в посока ДПС.

Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се случи всеки петък заради това, което той е вършил.

Рашков прогнозира, че ответната реакция на "предателството на ГЕРБ и ДПС", както го определи самият Гешев, ще са именно искания за сваляне на имунитети.

Ако имаше Инспекторат на ВСС и ВСС, то Гешев е трябвало да изхвърчи веднага дори само за репликата си, с която обяви политическата класа и хората в парламента политически боклук, заяви Рашков и добави, че това е грубо нарушение на етичния кодекс. На пресконференцията главният прокурор дори се закани да измете политическия боклук от Народното събрание.

Нямам никаква представа защо главният прокурор Иван Гешев и бившият премиер Бойко Борисов се радват, че една от банкнотите в чекмеджето била фалшива, след като това също е престъпление по смисъла на българския Наказателен кодекс.

Според него пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев е била глупава. „Когато си бил приятел, си трупал материали за него, държал си ги и в момента, в който те застрашат, ги вадиш. Това е нож с две остриета – може да засегне някой, от друга страна – ще покаже собствения си морал”, каза Рашков и иронизира, че при посещението си в САЩ Гешев се е отбил до Холивуд и е научил някои актьорски похвати.

Гешев изуми целия свят с акцията в президентството преди две години, когато вкара там хора с дълго оръжие, каза още бившият вътрешен министър.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата