Медия без
политическа реклама

Работник чупи с чук жълти павета

Фирмата показа приемен протокол, след като бе запашена от Фандъкова със солена глоба

29 Яну. 2023Обновена

200 000 лева ще е глобата за "Трейс Груп Холд", ако се потвърди, че работник чупи с чук жълти павета в центъра на София, заяви днес сутринта столичният кмет Фандъкова в социалните мрежи.

Кадри на агенция "Булфото", от които се вижда ясно как работник с чук чупи на малки парчета жълти павета на площад "Александър Невски" бяха разпространени в късния съботен следобед.

"Цяло паве не е чупено, за стабилизиране на отворени фуги са използвани бракувани павета", отвърнаха от фирмата-изпълнител.

Преди три седмици проверка на качеството на строително-ремонтните работи на жълтите павета в участъка между Народното събрание и БАН проведе Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

През есента бе наложена глоба от 100 000 лева за счупени жълти павета при ремонта в центъра на София. Санкцията е наложена на фирмата-изпълнител след видео, качено в социалните мрежи.

На него се вижда как работник сцепва с чук няколко павета на две, за да ги намести в пътната настилка.

 

ПРОТОКОЛ

По-късно през деня от фирмата съобщиха по-подробно, че се поставят бракувани павета с цел запазване на целостта и безопасността на паветата, които са на платното. След одобряване на новата технология всичко щяло да бъде пренаредено. Целият процес бил скрепен с приемно-предавателен протокол с общинското дружество "СОФИНВЕСТ":

 

Още по темата