Медия без
политическа реклама

Пуснаха предсрочно от затвора Андре Токев

13 Юли 2022
Булфото

Софийски градски съд уважи молбата на Андре Токев и постанови той да бъде предсрочно освободен от затвора.

Новата наложена мярка за шеф-готвача е "пробация". Според съда той бил спокоен и балансиран. В поведението му не се наблюдавали враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

Преди месец известният готвач поиска да излезе от затвора, като съдът изиска затворническото му досие и образува дело. Той бе хванат да шофира след употреба на алкохол и по джанти през ноември м.г., и бе осъден за шофиране в пияно състояние. През януари т.г. съдът одобри споразумение между него и прокуратурата за ефективно наказание от седем месеца.

Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда обаче беше удължена и изтичаше през октомври. 

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на готвача Андре Токев от парична гаранция на по-тежката "домашен арест", предаде БГНЕС.  Токев бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, управлявайки пикапа си със спукани гуми.

Андре Токев бе арестуван в столицата, след като шофира с близо 1,9 промила алкохол. Той бе лишен от право да управлява автомобил за срок от година и половина.

Популярният готвач Андре Токев, който през ноември бе хванат да шофира след употреба на алкохол, влиза в затвора, съобщиха от Софийския районен съд. Токев е сключил споразумение с прокуратурата, според което получава 7 месеца ефективно наказание.

Токев беше спрян на Околовръстния път на София след сигнали на граждани, а видео, разпространено в интернет показа, че автомобилът на Токев се движи по джанти.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата