Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът отмени гаранцията на шеф Андре Токев и му наложи домашен арест

11 Ноем. 2021
БГНЕС

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на готвача Андре Токев от парична гаранция на по-тежката "домашен арест", предаде БГНЕС. Токев бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, управлявайки пикапа си със спукани гуми.

Обвиняемият каза пред съда бе, че съжалява за случилото се и пожела да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение. Тестът му с дрегер във вечерта на инцидента е отчел 1,9 промила. По данни на прокуратурата той е спрян, докато е в изпитателния срок на присъда за шофиране в нетрезво състояние. Това означава, че ако вината му за този инцидент се докаже в съда, го заплашва ефективна присъда.

В съдебната зала днес адвокатът на Токев заяви, че протестът на държавното обвинение е неоснователен и каза, че клиентът му няма да се укрие от закона. Той има постоянен адрес, на който живее със семейството си, и не е личност със завишена обществена опасност. Дава работа на 25 човека и работи по 16 часа на ден.

Токев е бил съден за същото престъпление през август 2019 г., а през февруари следващата година му е била върната шофьорската книжка. Според прокуратурата справка в СДВР показва, че шеф готвачът е имал многократни нарушения на Закона за движение по пътищата. От прокуратурата изтъкнаха, че има свидетелства за неадекватно управление на автомобила по силно натоварен маршрут. Имало и множество сигнали до тел. 112.

Софийският районен съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на готвача Андре Токев и го пусна под гаранция от 3000 лв. Токев бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, управлявайки пикапа си със спукани гуми, припомня БГНЕС.

 

Още по темата