Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пиарът на Борисов заплаши с разкрития, ако не спрат атаките

Севделина Арнаудова обясни срещите си с Божков с приказка за Шехерезада

06 Юни 2020Обновена
Васил Божков Фейсбук

Пиарът на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат. По-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков написа в нов пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул.“Московска“ 43 всеки месец и призова премиера да каже защо. 

"Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте... Шехерезада Ви каза - "не смей" и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба", отговаря от своя страна Арнаудова с история, в която тя е Шехерезада, а Божков - Али Баба.

В поста си във Фейсбук тя обяснява, че нейният баща е работил за хазартния бизнесмен още от 1998 г. "Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус - на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше... Намерихте я през робите си", пише Арнаудова. 

Въпреки тази тактика на Божков обаче тя внимавала. "Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно", предупреждава пиарката и съветва Божков: "Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник! Или стойте на дървото, докато можете...Големите мъже не ги е страх от големи мъже, Али Баба. И не нападат жени. Явно нито сте голям, нито сте мъж."

"Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината! Но да сложим начало на приказката, а ще дойде време да й сложим и дебела червена точка, Али Баба... (това го помните, нали, Али Баба?)", пише също Севделина Арнаудова.

От години Арнаудова е сред най-близките му хора и винаги е с него при обиколките му с джипа, като снима и предава директно неговите изяви. Това й спечели прозвището "Севделина ТВ".

По-рано днес тя даде и друго обяснение за твърденията на Васил Божков, че е посещавала офиса му ежемесечно:

"От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните  ми задължения и заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии. 

Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината.  Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза.

И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!

И Вие #БъдетеЗдрав"

 

От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на...

Posted by Sevdelina Arnaudova on Saturday, June 6, 2020

Би Ти Ви обясни кога е била срещата между Борисов, Божков, Флориан Скала и Севделина Арнаудова. През 2017 г. Скала тъкмо е оглавил телевизията и Божков, с когото преговаряли за реклама на Националната лотария, му предложил да го запознае с Борисов. В онзи момент - февруари-май 2017 г., Борисов е пак в опозиция. Т.е. Арнаудова не казва истината кога е била тази среща.

"В началото на 2017 г. Би Ти Ви беше в преговори със собственика на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща, г-н Божков предложи да запознае новодошлия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви с Борисов. Главният изпълнителен директор на Би Ти Ви прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като Би Ти Ви. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни", се казва в позицията на медията. 

През 2015 г. Борисов кумува на сватбата на Севделина Арнаудова. Нерядко премиерът публично критикува действията на Арнаудова. Последният път бе през април т.г., по време на брифинг в МС, когато тя се намеси при въпрос на журналист. "Ма, моля ви се, оставете човека, бе. Просто ме дразните вие. Седни си на местото, който иска, може да си изключи камерата и да не ни гледа. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз, като Радев съм се обърнал и съм избягал", скара й се Борисов. След това премиерът се обърна лично към пиарката си: "Моля те, Севда, седни си на местото, ще те изгоня. Ще те изгоня от залата, ако не си седнеш от местото". Арнаудова го репликира, че сама ще си тръгне, а премиерът отговори вече на висок тон: "Ми, тръгни си! Тръгни си". След това Борисов все пак отговори на въпроса, а отношенията им продължиха видимо да са много близки.

"Единственото, което получил от Божков, била една пура", обяви в петък вечерта Бойко Борисов на въпрос дали е вярно, че е получавал пари от Божков, каквито негови твърдения се появиха. „Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на Би Ти Ви.”, твърди Борисов.

В сигнала си до прокуратурата бизнесменът Васил Божков твърди, че разполага със снимки и записи от охранителни камери, които доказват, че в продължение на 3 години, от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв. Сигналът на хазартния бизнесмен до държавното обвинение е публикуван от сайта "Биволъ".

Съпругът на Арнаудова Делян Димитров също като нея е важен за ГЕРБ и Борисов кадър. Той е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - ключовото държавно предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.,  Димитров е близък на бившия депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който си тръгна от голяма политика заради обвинения в шуробаджанашки назначения. 

Семейство Димитрови притежават обширен апартамент в София с площ 198 кв. м. Купен е заедно с гараж през 2015 г. за общо 300 000 лева. Делян Димитров има и стар апартамент от 66 кв. м,  придобит през 2007 г. за 58 000 лв. Според имуществената й декларация за 2017 г. пиарката на Борисов и съпругът й разполагат с три коли - Мерцедес ML 270 за 8000 лв. от 2011 г. , Мерцедес ML 320 за 10 000 лв. от 2013 г. и Ауди А3 от 2008 г. за 4500 лв.  

Димитров разполага с кредитна карта с необичайно висок лимит - 20 000 лв. 

Наскоро сайтове изчислиха, че само за 3 години младото семейство е успяло  да погаси  224 582 лв. по два кредита. 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин

03 Дек. 2023

В София пак се надига недоволство срещу хорото пред Народния театър

02 Дек. 2023

ГЕРБ и ПП-ДБ пожертваха ръководството на НЗОК заради раздорите си

01 Дек. 2023

Районен кмет показа как зимна София е заложник на почистващите фирми

30 Ноем. 2023

Спецов почисти наред - Божков, "Барселонагейт", имоти в Гърция и Дубай

03 Дек. 2023