Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пиарът на Борисов е купила къща за 1 млн. лв през 2019 г.

Имотът още не е мой, а на банка ДСК, откъдето имам изтеглен ипотечен кредит, обяви Севделина Арнаудова

07 Юни 2020Обновена
Фейсбук Атанас Чобанов

"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps". Това пише Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Заедно с това той пуска и извадка от имотния регистър. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше директно атакувана от бизнесмена Васил Божков в събота, е придобила заедно със съпруга си имот в Бистрица. Той е записан с материален интерес от 1 056 148 лв.

В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No - 323, парцел - 17, площ по док. - 1160.000 кв. м., местност - ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.

"Тия дни ще вдигнем и дрон, за да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.", пише още Чобанов в социалната мрежа. Според данните от имотния регистър става дума за "Самостоятелен обект в сграда, пл.No - 573, парцел - 9, площ по док. - 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г.

"Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, откъдето имам изтеглен ипотечен кредит. Всичко е надлежно декларирано.", коментира Севделина Арнаудова пред "Сега". "Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм го декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени", добавя тя.

Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, е повече от интересен. По данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК. 

Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е в Управителния съвет на "Булгартрансгаз". В публичното пространство не може да се намери нито дума какво точно висше образование има Димитров, както и какъв професионален му опит, освен че е племенник на бившия депутат от СДС Марио Тагарински и е работил като негов съветник по туризма и енергетиката в НС.

Големият апартамент от 2015 г. фигурира в декларациите на Арнаудова, подавани пред Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера. Арнаудова е декларирала през 2017 г. и наличен влог от 40 000 евро, получени като дарение. След създаването на КПКОНПИ обаче режимът за деклариране на имуществото на членовете на политическите кабинети се промени, като това вече става пред органа по назначаване. Нещо повече - публична е много малка част от подадената декларация - обявяват се само данни за участие в търговски дружества, сключени договори с лица в области, свързани със заеманата длъжност, както и данни за свързани лица, към които деклараторът има частен интерес. Севделина Арнаудова е подала декларация за 2018 г. за промяна на вече обявени обстоятелства в частта произход на средства при предсрочно погасяване на кредит, от която става ясно, че е погасила предсрочно 15 306 евро с пари от заплати и наеми. Не става ясно за какво точно са получавани наеми. Срокът за публикуване на декларациите за 2019 г., когато е купен имотът в Бистрица, още не е изтекъл, но вероятно и тази информаци няма да е публична. "Сега" поиска от пресаташето на премиера копия от всички подавани от нея декларации, за да няма пропуски при анализа на документите, като Арнаудова обеща да съдейства. 

Веднага след атаката на Васил Божков, Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат. По-рано обвиняемият написа в пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул.“Московска“ 43 всеки месец и призова премиера да каже защо. 

Премиерът Борисов защити своя PR днес, докато инспектираше третия лъч на метрото, който предстои да бъде пуснат до края на лятото: "Севделина прави страхотни неща! Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям!?"

На въпрос защо все пак Божков атакува Арнаудова, Борисов отговори: "Защото я харесва. Тя може да разказва много по тази тема".

От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда...

Posted by Атанас Чобанов on Saturday, June 6, 2020

 

 

Пиарът на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат. По-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков написа в нов пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул.

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Половината работещи пенсионери не печелят от новия си стаж

02 Окт. 2023

Интерпол издирва криптокралицата Ружа Игнатова като германка

01 Окт. 2023

Заложническата драма край Струмяни приключи

03 Окт. 2023

Управляващите обещаха по 140-150 хил. лв. на напуснал миньор

29 Септ. 2023

Столична община разреши високи блокове в завод "Витоша"

30 Септ. 2023

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?