Медия без
политическа реклама

Петков изряза Ковачевски от снимка с Блинкен

20 Февр. 2022
БГНЕС/ЕПА

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея, предаде БГНЕС.

"Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!", написа Петков като заглавие на публикацията си в социалната мрежа, към която освен отрязаната снимка с Блинкен виждаме и кадри с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.

Македонският премиер Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на "сърдечната среща държавният секретар на САЩ е изразил пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и споделил искреното си желание да види двете страни заедно в ЕС".

"Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата", съобщи още Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща (pull-aside), когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко, за да разменят няколко думи.

Още по темата