Quantcast
Нова тв сваля от ефир предаването "Национална лотария" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нова тв сваля от ефир предаването "Национална лотария"

2 541

Нова телевизия сваля от ефир предаването "Национална лотария", съобщи "Дневник".  Програмата на телевизията за събота и неделя е променена и в часа, в който обичайно се излъчваше играта за късметлии, е анонсирано предаването "Темата на Nova". 

По информация на "Капитал" телевизията на Кирил Домусчиев получава от "Националната лотария" суми от порядъка на около 20 млн. лв. годишно.  Преди дни от  "Нова телевизия" коментираха пред "Дневник", че имат валиден договор с "Национална лотария", който няма да коментират, а след като поправките в Закона за хазарта влязат в сила, ще се съобразят с тях. По информация на "24 часа" "Национална лотария" е уведомила всичките си контрагенти, че спира рекламата. Това се обяснява със наложени запори от НАП в началото на месец февруари е наложил предварителни запори  върху свързани с Васил Божков компании заради започнали ревизии и очакване, че могат да бъдат установени неплатени задължения. 

Депутатите гласуваха драматични промени в Закона за хазарта, които на практика закриват моментните лотарии и допускат с билети за търкане да се занимава само държавното тото.  В деня, в който законът бъде публикуван в Държавен вестник, организаторите на този тип игри ще останат без лицензи. Срокът за обнародване изтича на 21 февруари. 

 

 

Още

ИТН размисли – ще преговаря с партиите на протеста за проектокабинета

20.07.2021

Обновена

10342
ДПС вещае предсрочни избори през лятото

20.04.2021

3015
Човек на Трифонов заплаши репортер с Крумови закони

14.04.2021

7405