Quantcast
Нинова ще прави нови промени в ръководството на БСП | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова ще прави нови промени в ръководството на БСП

3 368
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Корнелия Нинова

На 22 май ще предложа на Националния съвет на БСП промени в Изпълнителното бюро на партията, заяви пред БНР лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

В БСП е започнал процесът по номинации за листите за предсрочните избори, вероятна ще има персонални промени, съобщи още тя.

Нинова подчерта, че новото движение в левицата "Социализъм 21-ви век" не я притеснява, а очаква нови идеи от учредителите му.

"Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта", заяви Нинова в предаването "Неделя 150" и добави, че има и заместник-министри на ГЕРБ в различни ведомства. Тя подчерта, че Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система. 

 

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство. "НАП и Агенция "Митници" работеха като чадър и като инструмент за натиск", каза тя и уточни, че смените на ръководителите им са разбираеми.

Според Корнелия Нинова предложението на Мая Манолова за съществуването на парламентарната комисия за ревизия на управлението, без да има работещо Народно събрание, е правен нонсенс. По думите ѝ смисълът на тази комисия ще е постигнат, когато има повдигнати от прокуратурата обвинения.

Ключови думи:

Нинова, промени, избори

Още

Петков очаква кабинет до края на следващата седмица

03.12.2021

Обновена

2080
Синът на Кадафи ще може да се кандидатира за президент

03.12.2021

157
Министерствата не насмогват на промени в администрациите си

02.12.2021

ТАНЯ ПЕТРОВА

5797