Медия без
политическа реклама

Красимир Каменов-Къро и съпругата му са разстреляни в ЮАР

25 Май 2023Обновена
Червената бюлетина на Интерпол, с която се издирва Каменов
Червената бюлетина на Интерпол, с която се издирва Каменов

Красимир Каменов-Къро и съпругата му са разстреляни в къщата им в много богатото предградие Констанция в Кейптаун, съобщават БНТ и БТВ.  Източници на "Сега" потвърдиха информацията. Според тях убити освен Каменов и жена му са и двама души от обслужващия ги персонал. По време на нападението децата им са били на училище.

Four people believed to be of Bulgarian descent, have been shot and killed in Constantia, in Cape Town. For more, we cross to our reporter Mariska Botha. F...

Според информационни сайтове в Кейптаун са застреляни двама мъже и две жени.

Полицията е на мястото на инцидент със стрелба в Констанция, където четирима чужди граждани бяха застреляни и убити, пишат местните медии. Те се позовават на официално съобщение на полицията, че е била извикана на мястото на убийствата в четвъртък сутринта малко след 8 сутринта. С огнестрелни рани са открити две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години.

Говорителят на полицията Андре Траут каза, че се смята, че жертвите са от България. „Мотивите за множеството убийства все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики. Детективите за тежки престъпления са започнали разследване“, обяви той. 

Констанция е богато предградие на Кейптаун, разположено на около 15 километра южно от центъра на града. Смята се за едно от най-престижните предградия в Южна Африка.

Посолството на Република България в РЮА информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани, съобщиха по-късно от пресцентъра на МВнР. До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Посолството търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти в България.  Всяка постъпваща от посолството ни информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност, добавят от МВнР.

Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 г.

Красимир Каменов - Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Това съобщи Софийската градска прокуратура, посочвайки го само с инициали - К. К. Според източници на "Сега" обаче става дума точно за Къро.

През април тази година той беше пуснат за издирване с червена бюлетина от "Интерпол". 

Задочното обвинение на Къро дойде 10 дни след зрелищната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, и обяви, че един от разговарящи е точно Къро.

Главният прокурор Иван Гешев даде хаотична, но зрелищна пресконференция, на която бяха пуснати записи от разговори, намерени на флашки в жилището на обвиняем, и се четоха бележки.

Гешев обясни, че показва на медиите "как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо - известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората". За този заговор обаче Къро няма обвинение.

 

Специализирана полицейска акция се проведе часове наред в столичния квартал „Слатина”. В нея участваха екипи на Жандармерията и ГД „Национална полиция”, които атакуваха много обекти едновременно.

Миналия ноември полицията проведе спецакция в столичния квартал "Слатина", като изцяло беше блокирано тържището в квартала. Тогава се твърдеше, че се проверяват гаражи, паркинги, частни домове и офиси на Къро, който е бивш бос от ВИС-2.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата