Quantcast
Кабинетът все пак отпусна пари за почистване на Искър | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кабинетът все пак отпусна пари за почистване на Искър

1 670
 За Земята

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание, което премиерът свика днес, съобщиха от правителствената пресслужба. Това се случва, след като няколко дни след проливните дъждове община Своге и ВЕЦ "Своге" спореха кой да изрие тоновете отпадъци. Първо ВЕЦ-ът заяви, че ще почистят, но се оказа, че нямат такива машини, а общината пък няма толкова средства. 

В рамките на заседанието правителството е отпуснало 220 000 лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ "Своге".

"Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията", заявил министър-председателят Борисов.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодарил на премиера Борисов за финансовата помощ от правителството.

"Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбелязал Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също е изразил благодарност за помощта от държавата.

Още

Фирми на Домусчиеви напират за рекорден бюджет на София за чистота

05.01.2022

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

5006
Съдът спаси от събаряне строежа на Вълка до яз. "Искър"

23.12.2021

6163
Рибари поискаха уволнение на служебния екоминистър

23.08.2021

2427