Quantcast
Кабинетът все пак отпусна пари за почистване на Искър | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кабинетът все пак отпусна пари за почистване на Искър

1 675
 За Земята

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание, което премиерът свика днес, съобщиха от правителствената пресслужба. Това се случва, след като няколко дни след проливните дъждове община Своге и ВЕЦ "Своге" спореха кой да изрие тоновете отпадъци. Първо ВЕЦ-ът заяви, че ще почистят, но се оказа, че нямат такива машини, а общината пък няма толкова средства. 

В рамките на заседанието правителството е отпуснало 220 000 лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ "Своге".

"Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията", заявил министър-председателят Борисов.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодарил на премиера Борисов за финансовата помощ от правителството.

"Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбелязал Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също е изразил благодарност за помощта от държавата.

Още

Министър Христов обясни аварията в "Цанков Камък" с дефект в проекта

21.11.2022

2821
Ракета удари ключовата ВЕЦ "Каховка"

06.11.2022

Обновена

7094
Чистотата в София е в криза и при този шеф на инспектората