Медия без
политическа реклама

Ивайла Бакалова и Валентин Златев бяха разпитани за "Барселонагейт"

И двамата са свидетели по делото, по което прокуратурата иска имунитета на Бойко Борисов

31 Май 2023Обновена
Скрийншот видео Нова тв
Ивайла Бакалова се яви на разпит

Бившата манекенка Ивайла Бакалова и ексшефът на "Лукойл България" Валентин Златев бяха разпитани по делото "Барселонагейт", по което прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Първа на разпит в Софийската градска прокуратура се появи Бакалова. “Мисля, че знам достатъчно за случая, мисля, че много хора знаят за него, но сигурно се страхуват да говорят", каза тя на влизане в сградата на ул. "Черковна", където дава показания.

Бакалова обяви, че е получавала на няколко пъти заплахи, но не се страхува и няма охрана.

Преди време тя разкри, че е в близки отношения с Борислава Йовчева, за която се твърди, че е живяла в къщата в Барселона, разследвана от прокуратурата. Бакалова твърди, че е помагала на Йовчева и детето ѝ в Дубай.

Според нея този случай е очеваден за цяла България. "Прокуратурата спеше и съм щастлива, че най-накрая се събуди. Да видим докога и как", коментира още Бакалова преди да влезе в прокуратурата.

На разпит в прокуратурата се яви по-късно и бившият шеф на Лукойл България Валентин Златев. Не знам за какво ме викат, обяви той на влизане. Той обеща повече подробности, когато разпитът му приключи.

„Бях поканен да дам отговори като свидетел по едно отново нашумяло дело. Отговорих в рамките на своята информираност и компетентност. Надявам се да съм бил полезен”, коментира Златев, след като беше разпитан.

Относно информацията, че парите, с които е купена къщата в Барселона, са осигурени от него, той поясни, цитиран от Нова тв: „Не мога да изнасям информация, но не вярвайте на слухове”.

И Бакалова, и Златев изкараха по около 2 часа в прокуратурата.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?