Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борислава Йовчева е разпитана по делото, отделено от "Барселонагейт"

По сметката на манекенката са постъпвали суми, приличащи на месечна издръжка, разказват разследващите

11 Ноем. 2023
El Periódico
Борислава Йовчева

Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от главните действащи лица в скандала "Барселонагейт", вече е разпитвана и по делото, което държавното обвинение образува след прекратяването на основното разследване прословутата къща в Испания. Това научи "Сега" от източници от прокуратурата.

Когато през октомври прокуратурата обяви, че е прекратила делото, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публиката беше успокоена, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в ново производство за четири престъпления - пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на недвижим имот в Република Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

Според източници от разследването, преводите към Борислава Йовчева не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции.

Колкото до неизгодната сделка - става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е свързан с Йовчева. 

Изпратена молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента и прокуратурата в момента чакат отговори. От прокуратурата твърдят, че колегите им от Турция по принцип съдействат и са кооперативни.

С какви мотиви беше прекратено разследването "Барселонагейт" вижте тук:

Прокуратурата прекрати делото "Барселонагейт", водено за организирана престъпна група за пране на пари. Това съобщи държавното обвинение днес. По това дело протичаше лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Кои са главните герои в скандала "Барселонагейт" и каква е ролята на всеки - вижте тук:

Красива манекенка и дъщеря ѝ с неизвестен баща. Луксозно имение в Барселона, купено с неясни пари от неясен собственик, в което двете живеят. Бутик, управляван от манекенката и баща ѝ, внезапно забогатял като водопроводчик.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?