Медия без
политическа реклама

Херо Мустафа: Български политици се възползват от руската пропаганда

Русия няма какво да предложи на хората, освен лъжи и войни, казва посланичката на САЩ

27 Юли 2022
EPA/BGNES

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи, заяви посланикът на САЩ в София Херо Мустафа на форум, посветен на войната в дигиталната ера.

"Онова, което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да извлекат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира дотам, докъдето се простира технологичната вселена", заяви посланичката, цитирана от БНР.

Херо Мустафа заяви също така, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен "лъжи и войни".

"И лично съм ставала свидетел на силата, която кара българите и хората от региона да се обединят срещу тази  безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците", добави тя.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Херо Мустафа

Още по темата