Quantcast

Медия без
политическа реклама

Домашен арест за шофьора, прегазил два пъти жена в Самоков

Пред съда мъжът заяви, че не е видял служителката на "Паркинги и гаражи"

14 Юни 2020Обновена
Илияна Кирилова

Съдът в Самоков пусна под домашен арест дрогирания шофьор Виктор Делигълъбов, който два пъти прегази с джип жена в града, съобщи бтв. По време на съдебното заседание 24-годишният мъж заявил, че изобщо не е видял жената, а системите в джипа "Ленд Роувър" не са реагирали. Районната прокуратура в Самоков поиска шофьора да бъде задържан за постоянно, тъй като може да напусне страната и да се укрие. Оттам обявиха, че ще обжалват решението на съда.  Делигълъбов е обвинен в причиняване на средна телесна повреда в следствие на ПТП. 

Инцидентът стана към 10,20 часа в петък пред аптеката до полицейското управление, съобщи местният сайт "Самоков 365". По време на маневри шофьорът блъснал служителка на "Паркинги и гаражи", обслужваща синята зона в този участък. По данни на очевидци той изобщо не я е видял. Той избягал от местопроизшествието и се укрил, но бързо е открит от полицията. В момента на ареста бил в неадекватно състояние. При тестването му за наркотици са отчетени кокаин и марихуана. В съда адвокатът на шофьора Христо Ботев обаче заяви, че наркотестът на пътя не е достатъчно сигурен.

Пострадалата жена е в столичната болница „Св.Анна” с множество травми. Тя е на апаратно дишане, предстоят й много животоспасяващи операции.

Според "Нова телевизия" шофьорът е добре познат в града. Имал няколко криминални регистрации за притежание на наркотици и за кражби. Като непълнолетен е бил задържан за шофиране без книжка, а преди 3 години отново е хванат да кара под въздействие на наркотици. "Всички сме в шок от случилото се. Една от служителки дойде и разказа, че нейна колежка е пострадала при пътен инцидент. Отидохме на място, линейката също дойде много бързо. Очевидци споделиха, че шофьорът е минал два пъти през нея. Все още нямаме официални данни какво точно се е случило”, заяви Ивелина Вангелова, секретар на общината в Самоков.

 

 

Ключови думи:

Самоков, блъсната жена