Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гешев: Борбата с битовата престъпност вече е държавен приоритет

14 Февр. 2020
Главна прокуратура

"Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата”. Това за пореден път обяви главният прокурор Иван Гешев - сега на среща с представители на местната власт в Самоков.

Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов бяха в града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност. на срещата с тях бяха окръжният прокурор на София - Наталия Николова, районният прокурор на Самоков - Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР - Николай Спасов, съобщава БГНЕС.

Главният прокурор е отбелязал, че само днес прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик.

"Имате проблем, доколкото разбирам отчасти с битовата престъпност в другата голяма ромска махала - обърна се Гешев към прокурорката на Самоков. - С`я - факт е, че това е част от обществото, в голямата си част изоставена от държавата, мога да го кажа по този начин. Ние проблемите с работата и със самоуправлението не мо`e да ги решиме. С`я имаме добро взаимодействие на централно ниво с изпълнителната власт и почваме да създаваме навсякъде, където ходим, с мене са съответно окръжният поркурор - колежката не знам дали я познавате (сочи прокурор Панева), но ще се запознаете. За да може това добро взаимодействие, които има на централно ниво, да се потвърди и на местно. Защото това е моето разбиране - че няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт. `Щото вие най-добре си знаете какви са ви проблемите, няма как да не познавате хората, които създават проблеми. И вашата роля е да казвате, че има проблем. Нашата роля с МВР е да ги решаваме тея проблеми".  

To learn more, please visit the YouTube Help Center: https://www.youtube.com/help

По време на операцията срещу битовата престъпност в Самоков са били проверени 961 лица. Според съобщението, "разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни (убийство на две кучета), както и кражба".

 

Още по темата