Медия без
политическа реклама

Отложиха делото на княгиня Калина Сакскобургготска

20 Февр. 2024
БГНЕС
Калина Сакскобурготска

Отложиха делото на княгиня Калина Сакскобургготска за март. Това завиха от Окръжна прокуратура - София. На насроченото днес дело се яви само защитникът. 

Районната прокуратура в Самоков внесе в началотот на януари т.г. в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска. Казусът е в съда от края на м.г. 

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел "Мура" в "Боровец", съобщи тогава обвинението.

Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска. Това казаха за "Сега" от пресслужбата на държавното обвинение. Казусът е в съда от края на м. г.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд. 

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

Симеон Сакскобургготски обяви, че всеки е еднакъв пред закона. Това беше първият му коментар за събитията, свързани с неговата дъщеря Калина и с причинения от нея пътен инцидент в Боровец.   „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини.

 

Още по темата