Медия без
политическа реклама

Цветанов: Приближени до Борисов стоят зад "Апартаментгейт"

13 Февр. 2020
Илияна Кирилова

Бившият зам.председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов, обяви, че приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт". Аферата от пролетта на миналата година, която коства на Цветанов всички ръководни постове, бе свързана с покупката на огромно жилище с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

"Имам конкретен отговор кой стои зад атаката - хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция", заяви Цветанов пред ТV+ и TV1. Той обаче не пожела да назове конкретни имена на хората, които са му спретнали скандала. "Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", каза той.

На репликата на водещия, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов отговори, че може да отговаря само за своите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона.

Цветанов заяви, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек.

От думите му стана ясно, че зад атаката той привижда и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен апартамент е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал", и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов.

След "Апартаментгейт" постовете си напуснаха още правосъдният министър Цецка Цачева и зам.министри. Заради скандала оставка подаде и бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе "възнаграден" от правителството с консулски пост във Валенсия.

Още по темата