facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Цветанов: Приближени до Борисов стоят зад "Апартаментгейт"

7 060
 Илияна Кирилова

Бившият зам.председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов, обяви, че приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт". Аферата от пролетта на миналата година, която коства на Цветанов всички ръководни постове, бе свързана с покупката на огромно жилище с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

"Имам конкретен отговор кой стои зад атаката - хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция", заяви Цветанов пред ТV+ и TV1. Той обаче не пожела да назове конкретни имена на хората, които са му спретнали скандала. "Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", каза той.

На репликата на водещия, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов отговори, че може да отговаря само за своите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона.

Цветанов заяви, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек.

От думите му стана ясно, че зад атаката той привижда и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен апартамент е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал", и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов.

След "Апартаментгейт" постовете си напуснаха още правосъдният министър Цецка Цачева и зам.министри. Заради скандала оставка подаде и бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе "възнаграден" от правителството с консулски пост във Валенсия.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И Цветанов поиска оставката на Борисов

13.08.2020

Обновена

5812 42
Прокурорът, оневинил Цветанов за Апартаментгейт, става шеф

22.07.2020

Обновена

РАДА НИКОЛОВА

8151 11
Цветанов: Разграничаването на Борисов от ДПС е кризисен пиар

18.07.2020

5051 32

Коментари

Bozhilko

Ми върни го, бе.

Zmeja

зад атаката срещу себе си вижда и влияние на руски кръгове

Най-после Путин си е отдъхнал и след успешното дискредитиране на Цветанов дори може да отиде за отмора на риболов. Големи притеснения требе да са били.

Хулиган

Цецо целият в бяло.

Не било корупция, а компромат.

Все на него ще се случи...

http://www.drago.info/index.php/2018/04/17/resihme-problema-na-formalnia-lider/

momon

Накрая да не се окаже, че всичките дето плюят по Путин и Русия, са агенти на ГРУ? ? Всяко тяхно участие, определено вдига рейтинга на руснаците в очите на българите.

Stern

Цветанов заяви, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек.

Не бил такъв ли? Само да можеше, със зъби щеше да им изгризка гръкляните, ама го отсвириха отвсякъде.

Васик

Горанов има стрес човека, водещият как може така неделикатно да ги сравнява. А на Цветанов децата му са големи и тъщата помага с дребни суми

blue_fish

Е, въпросните приближени ли те накараха да си купиш апартамента? А на Цецка и там още кой беше -  също ли? Наглец!

urupuchi

Мноо яка снимка! 

stirlitz

налЕ. Чак ми иде да пиша есемес на винету "ae ti ia li gu toa be 'dea".

slavabg

Цвичка, внимавай да не ти поникне рукола в аснсьора ?

Калпазанче

Евроатлантизма=необяснимо забогатяване! Както и да се върти мишока, няма как да не спомним ръкавелите, Ф16, молитвените работи и прочее недосегаемости представляващи щит  срещу злата и агресивна Путинова Русия.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Боляринът Цвък, приживе обявен за Светец във Вършецката Света обител и низвергнат от Негово Високоблагородие преди година, забива бавно и методично ръждивия си ханджар в подгърбието на Великия ни Повелител.Недоволен, че други са царедворците, наредили ли се с мазни пръсти край блюдата на царската трапеза.Собственият му асансьор явно е твърде тесен за амбициите, които блуждаят като конски мухи в пипонестата му глава.Мечтата да се върне един ден на бял кон(в краен случай на бяло муле), явно не му дава покой.Но това завръщане минава през политическия труп на Мисиркопаса и Цвъконий все още не е измислил, как да стори тъз завера.

Калпазанче

Цецовата партия

Криминално проявен,
Цецо сбира фен по фен!
Туристически воаяж
хоп на жълтия паваж.

Мравките го хапят здраво,
а съратници лукаво,
чакат само знак от Вожда,
мигом да забият ножа.

О разделно време спри!
Цецо от затвор спаси…
Врътка ката ден толуп,
политическият труп!

Жозефа
снимка на Жозефа

Алпиниииист! Покори всички осемхилядници на наглостта. 

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Бившият зам.председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов, обяви, че приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт"

А ти, Цветанов, стоиш не зад скандала, а точно вътре в л**ната, пардон - в скандала... 

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

че зад атаката той привижда и влияние на руски кръгове,

Милият той... активен борец против русизма и путинизма... 

HBK

Е, ясно е че Томислав Дончев много се натискаше за мястото на Цветанов, както е ясно и че Цветанов се е натискал за мястото на Бащицата.  С един удар - два заека. 

аман бе

"...Заради скандала оставка подаде и бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе "възнаграден" от правителството с консулски пост във Валенсия."

 

Тук определено не са нужни кавички. Защото вместо в пандиза, Георгиев "се мъчи" във Валенсия с дипломатически оклад.

Диагностик

https://pik.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%E2%84%961-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0---%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%81-news905419.html

 

paragraph39

ЦветанЪТ на мисълта!!!

Егати държавата, щом този ѝ беше...!

Ама, пък, Демокрация Е, БЕ!

Влез или се регистрирай за да коментираш