Quantcast

Медия без
политическа реклама

Част от магистрала "Тракия" е затворена заради пожар

Катастрофи затрудняваха трафика през целия ден

23 Юли 2023Обновена

И днес катастрофи и задръствания затрудняваха трафика по основни артерии в страната и по граничните пунктове. Следобед временно бе ограничено движението по магистрала "Тракия" при км 213 в посока София заради задимяване, което идва от пожар в полето край магистралата. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел Нова Загора до пътен възел Стара Загора, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Големият поток турски граждани, които по това време се прибират в родината си от Германия, отново предизвика огромни опашки на ГКПП "Калотина". Трилентовата колона от автомобили за влизане от Сърбия в България е над 15 км, предаде БГНЕС. В следобедните часове се чака между 3-4 часа. От сръбският Автомобилен съюз съобщават, че има огромно натрупване на коли и в междуграничната зона между двата пункта. На другия граничен пункт на България със Сърбия - Стрезимировци, за влизане в България се чака поне 2 часа, а колоните на самия пункт вече са пет.

Задръстване в продължение на близо 15 километра се образува по-рано през деня и по автомагистрала на „Тракия”, предаде NOVA. Причината е обърнат тир на пътното платно. Инцидентът е станал на 278-ия километър, като движението вече е възстановено.

Катастрофи е имало и на първокласния път I-6 Казанлък – Сливен, при разклона за Мъглиж, на път I-5 Кърджали – Маказа, в района на Подкова и др., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Оттам призоваха шофьорите да карат  с повишено внимание, съобразена скорост, да  спазват необходимата дистанция и да не предприемат опасни и необмислени маневри. По пътя за ГКПП "Маказа" в района на кирковското село Първица са се ударили челно български и румънски автомобил. Пострадали са петима души - трима от българския и двама от румънския автомобил. Те са откарани за преглед в спешното отделение на кърджалийската болница.

Ключови думи:

ТИР, катастрофа, Тракия

Още по темата