Quantcast

Медия без
политическа реклама

Братя Галеви плащали по 300 лв. наем за резиденцията в Ресилово

Има версия, че Ангел Христов е влязъл с фалшив документ през Западните Балкани

06 Юни 2023Обновена
Снимка: Архив
Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви

Братя Галеви са плащали по 300 лева наем за имота в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов. Резиденцията е изградена върху близо 10 декара и се води на офшорна фирма, съобщи БНР. От общината в Сапарева баня казаха, че ползвателите не дължат никакви суми за данъци и такси. 

Че на името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение, в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв. След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване, в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище. 

Все още не е известно как и кога Ангел Христов се е върнал в България, където е констатирана смъртта му. Според информация на БНТ се работи по версията той да е влязъл у нас с документи от държава от Западните Балкани. Преди това Христов е напуснал Южна Африка с паспорт на друга държавата на южния континент, известна туристическа дестинация. С няколко прикачвания преминава през Тунис и Мароко като част от туристическа група с чартърен полет. Според БНТ Христов се е прибрал няколко часа преди да почине.

Допуска се още прибирането на единия от Братя Галеви да е свързано с убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка.

Съобщението, че Христов е починал е подписано в частната болница "Свети Иван Рилски" в Дупница. Близките на починалия Христов са опитали да получат смъртен акт със сгрешена фамилия. Това пък се казва в позиция на община Дупница за БГНЕС. Според резултатите от аутопсията 54-годишният Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Братя Галеви, както е криминалният им прякор, нямат роднинска връзка. Те избягаха от страната през 2012 г., малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Христов и Пламен Галев се издирваха от Интерпол с червена бюлетина. Но някак си Христов се озова в страната, при това във възбраненото си имение в Ресилово, при това мъртъв.

Ключови думи:

братя Галеви, Ресилово