facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Горанов да се обяснява за Божков

Какво сме му взели - завод ли, фабрика ли, изригна премиерът по повод обвиненията на хазартния бос
Обновена
22 481
Бойко Борисов

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", коментира пред "Сега" премиерът Бойко Борисов по повод интервюто на хазартния бос пред БТВ. Премиерът не каза ще поиска ли оставката на  Горанов.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: "Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. "Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", каза той. Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС. В последствие законът бе изменен, вече в мандата на ГЕРБ, като именно последните изменения се ползват като основание лотариите на Божков да плащат по-малко от държавния тотализатор. "Може ли лидерът на една политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля един закон? Може ли финансовият министър да не знае кога се приеа и отхвърля данъчен закон", пише в получено от "Сега" по имейл писмо, подписано от името на Божков.  

Борисов е бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

Борисов редовно влиза в ролята на спасител за футболните клубове, като през последното десетилетие неведнъж намира спонсори, включително и държавни, и раздава милиони за стадиони на частните клубове. Примерите са много, като само от началото на 2020 г. премиерът "раздаде" 37 млн. лв. за стадионите на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив, а на "Левски" обеща подкрепа за изграждане на козирка на ст. "Георги Аспарухов" и за евентуално финансиране чрез спортния тотализатор.

Впрочем, относно помощта за "сините", спортният министър Красен Кралев заяви в прав текст, че държавата е готова да помогне на клуба, ако бъде сменена собствеността му. В момента мажоритарен собственик е приближеният до Васил Божков бизнесмен Георги Попов.

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. Сутринта Божков каза, че Борисов е общото между мутренските времена и сегашните.

"Сега" зададе и въпроси на министъра на финансите Владислав Горанов - колко пъти се е виждал и колко пъти е разговарял с Васил Божков, вярно ли е, че лично е представил шефовете на комисията по хазарта на шефа на "Нове Холдинг", и дали ще подаде оставка. От пресцентъра на МФ отговориха, че министърът ще направи изявление по тези въпроси пред журналисти в парламента.

Когато избухна скандалът, Владислав Горанов обяви, че не е имал представа за поразиите в хазарта - въпреки че този бизнес е в неговия ресор и че той лично назначава председателя на Държавната комисия по хазарта.

"Ако се установи моя лична вина или компетентност по Закона за хазарта, отговорността не само ще бъде поета, а ще се сведе до друг тип отговорност", каза Горанов по повод на обвиненията на прокуратурата, че държавата е пропуснала да събере стотици милиони левове такси от двете популярни лотарии на Васил Божков. 

Тактиката на министъра още в самото начало на скандала с частните лотарии е да се дистанцира от работата на комисията по хазарта и от упреците, че в продължение на години не е защитил интересите на бюджета. "Ако съм знаел, не бих допуснал", каза той, старателно избягвайки думата "оставка" .

61

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сачева: Правителството е много заето и затова не подава оставка

13.07.2020

Обновена

1471 6
Оставка!

12.07.2020

6491 37
Вицепремиерът Дончев: Президентът иска цялата власт

11.07.2020

3707 49

Коментари

Страници

nottheone

оппаааа :)))))))))))

Сладур

"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

 

https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-goranov-nikoga-ne-e-tvyrdial-che-ne-poznava-vasil-bozhkov-6109299

Хулиган

Кррррррррасота!

Мутри се боричкат помежду си...

http://www.drago.info/index.php/2018/05/05/nsbop/

dembik

Долу Горанов!

Непримирим

Някой  беше казал, че когато двама престъпници се скарат, истината винаги излиза наяве. А когато престъпниците са повечко, започват да обличат голата истина със собствените си дрехи.

 

Тукидид

Хахааа и от страхуващия се от земетресения ще се отърве.

ловkия

Долу Горанов!

Ааа, да ги нямаме такива!

Долу целото правителство начело със сатрапа!

nebenebe

Аз излазям. Тука се говори против негово величество султана.

ssto

Горанов е бил длъжен да знае - чл. 285 от НК.

Ще изчакаме доказателствата на Божков.

Допускам, че установяват и умисъл.

Всъщност, Божков днес предяви публично ултиматум, заради вчерашната история с обжалването на мярката на съпругата му.

Изглежда пазарлък ..., такова - споразумение се договаря пред нашите късогледи очи.

 

HBK

Появяват се индикации, че Бащицата Банкянски (и дук Барцелонкси) се готви да пожертва поредния си васал. Още повече, че „бездомника” Горанов  е вторият (след Цветанов) кандидат за трона на величието. И както е традицията при Бащицата (от всяко действие трябва да има поне 3-4 ползи), то с отстраняването на Горанов се отстранява и топлата връзка между хазартния мафиот и контролиращия го бос.

paragraph39

Гешев сега трябва да повдигне Обвинение срещу В. Божков за УМИШЛЕНО предизвикано МИП/медийно информационно произшествие/, извършено с цел причиняване на политическа и/или длъжностна смърт някому!!! Като това срещу Кристиан Николов- "убиецът" на Милен Цветков! Тъй, де!

sega_reader

Като спомена Гешев, да се свети името му, та да запитам и аз, какво ще направи срещу неговите гавази, които привикаха и заплашваха една ... обикновена сервитьорка, понечила да поиска от правителството да изпълни обещанието си за безлихвен кредит към съкратените ?

Сложно ли го написах, господин Гешев ?

Ами така е, свиквайте, ако не - напуснете.

един интелектуалец

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. Сутринта Божков каза, че Борисов е общото между мутринските времена и сегашните.

Те го плюят, то вика - дъжда вали 😎.

TRENDA

Божков като опитен играч би трябвало да има записи с разговори и може случайно да ги пусне в нета. Има ли и видео ще бъде интересно .В противен случай олеква.

Aniki

Да ти припомня за записите "ало, Ваньо", в които тиквата нарежда на шефа на митниците(вече покойник) да спре провекра? Нещо да последва? Освен кариерното развитие на един пламен познат по-късно като "пацо терасата"...   

TRENDA

Дай линк ,за да ги чуя .Чувал съм различни версии , но друго си е оригинала .

 

Aniki

https://www.youtube.com/watch?v=AlIu_WMiMwU

 

Stern

Когато Боко изригне в обилно слюноотделяща логорея, това винаги означава, че е настъпен по слабо място.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Борисов: Горанов да се обяснява за Божков

Ха така!Следващото действие на Б.Х. е да обяви, че не познава лицето Горанов, а само е чувал за него.Понеже самият Той е късоглед и пее в хора.

Какво сме му взели - завод ли, фабрика ли, изригна премиерът по повод обвиненията на хазартния бос

Тук Буци бърка Божков с някои други свои приятели (все още) , като Кирчо Кремвирша.

KTP

И ето Той изригна... отново... изобщо не е знаел какво се случва в държавата... 

 

Бахси жалката картинка! 

zumer

Добре дошли в блатото на вечната смрад.

 

Смарди, че се нетрае.

Тукидид

Къде са дежурните тиквоцелувачки във форума? Къде сте? Липсвате ни!

марк

 

 

 

                                       Борисов: Горанов да се обяснява за Божков

 

 

                                                        Пилат.

mi6osp.

Огромно късо става, бушоните гърмят.

 

П. с. Пояснявам: Божков каза : "Редовно съм плащал при Горанов!"

Борисов :"Владко,  къде са ми парите??? 

sega_reader

Според мутренската лексика, баш така е както си го написал.👍

nebenebe

Казва се: "Инженер Ганев направи най-късото съединение в света.".

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Трогателно Баце! Бахурите няма да си го дадат. Той е техният идеал.

Slava
снимка на Slava

Случайно, редакцията, случайно пропуснаХА!!! Орешарски не е случайник, а бивш министър на финансите преди да стане минпред.

 

"Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС."

wreckage
снимка на wreckage

Сега сме 2020.

Кво им пречеше на герп да променят закона през теа 6 години?

Нищо. И те го промениха ф посока улеснение и удопство за...Черепа:

В последствие законът бе изменен, вече в мандата на ГЕРБ, като именно последните изменения се ползват като основание лотариите на Божков да плащат по-малко от държавния тотализатор. "Може ли лидерът на една политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля един закон? Може ли финансовият министър да не знае кога се приеа и отхвърля данъчен закон", пише в получено от "Сега" по имейл писмо, подписано от името на Божков.  

😆

kokaracho

Глупости, не е лошо да се запознаете със ЗКПО. Ваканция никога не е имало.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш