Медия без
политическа реклама

Атанасов: Бойко Борисов иска да ползва ПП-ДБ за пералня

20 Апр. 2023
Атанас Атанасов
БГНЕС
Атанас Атанасов

На лидера на ГЕРБ Бойко Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е коалицията ПП-ДБ. Това обяви Атанас Атанасов от ДБ в интервю за bTV. Атанасов не вижда промяна на отношението на новата коалиция към Борисов, но вижда "една цяла пропаганда машина да се занимава с това да го пере". 

Съпредседателят на ДБ подчерта, че с ГЕРБ-СДС е обсъждана само законодателна програма и е намерено "някакво сечение за основни законодателни актове, които трябва да се приемат". "Нищо не искаме да подменяме", коментира той изказването на лидера на ДПС от парламентарната трибуна в сряда, че ГЕРБ-СДС + ПП-ДБ е равно на подмяната.

Атанасов посочи, че демонстративно не присъства на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и за него е проблем, че Борисов е лидер на ГЕРБ, но това няма никакво значение, защото е важно да се уточни кои закони и за какъв период ще бъдат приети.

"Не виждам активността на първата политическа сила да реализира своята отговорност (да състави правителство). Съмнението е, че или няма да успеят, или няма да опитат", посочи Атанасов. Според него единствената политическа сила, която се отнася сериозно към проблема за съставяне на правителство, е ПП-ДБ. Атанасов отново подчерта, че ПП-ДБ няма да подкрепи правителство, кадрувано от Бойко Борисов.

Според Атанасов от президентството координирано се работи за дискредитиране на парламентарната република и да се търси друга форма на управление. Затова е и това бързане президентът Румен Радев да започне консултациите с парламентарните сили още днес. По думите му в президентството се работи за нови предсрочни избори и тактиката за изтощаването на парламентарния модел, се координира от там. "Политическата дестабилизация и политическата криза в България, която продължава вече две години, външнополитически обслужва Русия", добави Атанасов. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?