facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Ананиев пусна четири нови заповеди за коронавируса

С тях до 15 юли се удължават правилата за влизане в страната и за маските. Има изричен текст за финала за купата на България
Обновена
8 505
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министърът на здравеопазването издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. 

В първата заповед на практика се преповтарят за кои лица е разрешено и за кои забранено влизането  в България, държавите с карантина, категориите лица, които имат право да влизат, дори когато идват от страни, за които има забрана. Срокът на тази заповед е от 1 до 15 юли. Към нея има приложения, които представляват образци на декларации, които хората, които влизат в страната.

В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение пък е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано отново: всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).  Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност. В тази заповед се преповтарят изисквания към работодатели и персонал.

С четвъртата заповед се преповтарят правилата за кина, театри, спортни мероприятия и временните противоепидемични мерки, свързани с тях. Част от тази заповед са правилата при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион „Васил Левски“ се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

 

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Маските остават задължителни на закрито и през август

31.07.2020

1909 29
Остава карантината за влизащите от Великобритания, Швеция и Португалия

07.07.2020

Обновена

3799 32
"Локомотив" (Пд) спечели историческа втора Купа на България

01.07.2020

Обновена

2715 17

Коментари

Johnny2965

Е, и?

PlaNed
снимка на PlaNed

Чакаме изменения и тълкуване. 😁

inventus

А баровете и дискотеките?Да речем че без заведения за хранене /кръчми/ няма как да минем но баровете и дискотеките можеше да се затворят.

bay Dragan

Др. Ананиев,

това е все едно да ти дам едно шишче , и да ти наредя да го изядеш през мръвка.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Министър Чекиджиев.

joshzack

Добре, де, ами ако някой кихне или се изкашля по причина различна от КОВИД-ната, какво правим с него? Направо в затворническия изолатор ли го натикваме? Кихането и кашлянето са безусловни рефлекси, с които се раждаме. Благодарение на тях сме живи. Всъщност, доколко такива заповеди са валидни и задължителни, след като министърът на здравеопазването няма медицинско образование? 

Защо се допуска изключение за местата за хранене и питейните заведения? Вирусът ще чака на 1,5 м разстояние, за да ме нападне като свърша с яденето и пиенето ли?

Впрочем, Ананиев има рожден ден на 2 юли, навършва 65 години. 

Илиан Мавров156...

Пенция, здравей!😪

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Жива реклама на трибестан. Счетоводителят днес сам успя да свърши четри пъти. Вместо голата маха за вдъхновение ползвал фотката на полегналият Боце. И тоя ми задава дискурса на долуподписания?

joshzack

Това е специален поздрав за рождения ден на министър Ананиев:

https://www.youtube.com/watch?v=fqk_vnqKvBA

 

geo_19

Аз отново да попитам за посещение на обществените бани. Как ще става къпането с маски и има ли водонепроницаеми такива?

Илиан Мавров156...

Все пак да честитим рожденния ден на алтернативно надарения ни министър.Не на всеки е дадена такава чест, а на нас два пъти-предишният беше на културата в правителството на мадридския шмекер.

Коста Чутурков

Лейба, недей така, имай милост.

 

Очаквам скоро да се появи том 1 от "Избрани заповеди" на Кирчо, ще се ги купя!

А вие?

Джиджи

Очаквам скоро да се появи том 1 от "Избрани заповеди" на Кирчо

👴

Кирил Миланов Ананиев е български ФИНАНСИСТ.

Образование: Университет за национално и световно стопанство

А ф момента си изработва ВТОРОТО ВИШУ:

 

1.  "Магистър по МЕДИЦИНА".

2. "Доктор по МЕДИЦИНА".

 

😲😝😅

Бронщайн
снимка на Бронщайн

И затвора някои за университет броят.

 

Кво стана със сестринските заплати?

Коста Чутурков

Лейба, защо си толкова лош днес?

Аз питам къде покриха генерал професор д-р Мутафчийски? Авторът на идеите, претворени от Кирчо в заповеди!

Гологлавият генерал е причивител на хаоса в Родината ни, не Ананиев.

Джиджи

Гологлавият генерал е причинител на хаоса в Родината ни, не Ананиев.

Де да имаше КОЙ да причини такъф ХАОС в Щатите, Швеция или Италия ...

👍👏

 

А теб май те дразнят не толкоз голата глава на генерала, колкото ЛАМПАЗИТЕ и ПАГОНИТЕ му. 😂

 

Ай признай си без бой ... 💋💋💋

Гочу
снимка на Гочу

Щатите , Швеция , Италия - какво става ? Кажете от първа ръка , диванна експертке ?😎

Джиджи

Ама ти явно нИ чИтеш ... 😰

Гочу
снимка на Гочу

Е тебе ли да чета драга ? Когато нормални хора пишат - казва се "четиво". Когато пишете вие /сектата/ това вече е "експлорация" . Чете се от психиатри специалисти. Аз съм прост аграр със 6 семестъра ветеринарна , не мога да ти помогна...😁

Гочу
снимка на Гочу

Нещастен човек. Питам се дали осъзнава колко сдухан изглежда в очите на публиката , или хич не му пука и чака пенсията ?

Джиджи

Питам се дали осъзнава колко сдухан изглежда в очите на публиката

Зависи от тва, кого включва публиката ... 😝😻💩

Влез или се регистрирай за да коментираш