Медия без
политическа реклама

17-годишен моторист с 2 присъди прати жена в кома

Обвинения ще получи и собственикът на мотоциклета, дал го на младежа без книжка

23 Май 2020
Илияна Кирилова

40- годишна жена е в кома, след като е била блъсната от 17-годишен моторист без книжка, съобщи БНР. Водачът е избягал от произшествието, което е станало вчера в квартал „Долни воден“ в Асеновград. Младежът е ударил жената с висока скорост и без никакъв спирачен път, след което е повредил и намиращ се наблизо автомобил. Окръжният прокурор Румен Попов заяви, че 17-годишният моторист е взел 250 кубиков мотор от свой познат. Той му го предоставил, въпреки че момчето няма книжка и осъждано два пъти за управление на МПС без правоспособност.

Младежът и собственикът на мотора, който е на 42 години, ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

"Не виждам по-логично действие от наша страна. При положение, че това лице няма намерение да се поправи и за съжаление в момента нещата изглеждат твърде лошо. Жената е в критично състояние, бори се за живота си", обясни Румен Попов.

По време на инцидента 17-годишното момче е имало и спътник, който го е уговарял да се върнат на местопроизшествието, но той не се е съгласил. След това той е върнал мотора на неговия собственик и платил 100 лева.

Ключови думи:

ПТП, моторист, Асеновград

Още по темата