facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

17-годишен моторист с 2 присъди прати жена в кома

Обвинения ще получи и собственикът на мотоциклета, дал го на младежа без книжка
1 234
 Илияна Кирилова

40- годишна жена е в кома, след като е била блъсната от 17-годишен моторист без книжка, съобщи БНР. Водачът е избягал от произшествието, което е станало вчера в квартал „Долни воден“ в Асеновград. Младежът е ударил жената с висока скорост и без никакъв спирачен път, след което е повредил и намиращ се наблизо автомобил. Окръжният прокурор Румен Попов заяви, че 17-годишният моторист е взел 250 кубиков мотор от свой познат. Той му го предоставил, въпреки че момчето няма книжка и осъждано два пъти за управление на МПС без правоспособност.

Младежът и собственикът на мотора, който е на 42 години, ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

"Не виждам по-логично действие от наша страна. При положение, че това лице няма намерение да се поправи и за съжаление в момента нещата изглеждат твърде лошо. Жената е в критично състояние, бори се за живота си", обясни Румен Попов.

По време на инцидента 17-годишното момче е имало и спътник, който го е уговарял да се върнат на местопроизшествието, но той не се е съгласил. След това той е върнал мотора на неговия собственик и платил 100 лева.

Ключови думи:

ПТП, моторист, Асеновград
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Роми окупираха болницата в Асеновград

09.03.2020

2872 14
Български шофьор блъсна умишлено моторист в Хага

23.12.2019

3362 4
В Асеновград протестират заради неработеща пречиствателна станция

13.12.2019

218

Коментари

Хумангоид

Ако е вярно, че има две присъди за каране без книжка, трябва да са го хващали на пътя поне 50 пъти. Ама не, сакън да не им нарушим правата... Не на циганите. На престъпниците.

fractal
снимка на fractal

Трябва и пешеходците да имат гражданска застраховка сега на тази жена кои ще и помогне ако оживее

 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

....всички тия безумия се случват, защото депутатите се страхуват да не им конфискуват колите ако някое от техните отрочета извърши тежко нарушение на пътя...

 

..ако не се страхуваха да не останат без лимузина...щяха ОТДАВНА да приемат закон за конфискация на МПС при каране...пиян...дрогиран...без книжка...с висока скорост...примерно с над 50 км над допустимото...

 

...кой луд ще си даде мотора на някоя шматка без книжка ако знае, че може да му конфискуват мотора или колата....НИКОЙ...

АдМин

Идете да видите в кварталите от Витошката яка какво е!

8-9 годишни деца на АТВ-та и мотопеди. Подарени от надарени родители. Без каски и без идея какво може да се случи не само на тях, но и на невинни други хора.

К(Г)АТ спи.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×