facebook
twitter

Горещи новини

Бури, наводнения и мълнии погубиха 650 души в Южна Азия

1075
ЕПА/БГНЕС

Тежките наводнения и мълнии отнеха живота на повече от 650 души в Индия, Непал, Бангладеш и Пакистан, заявиха представители на властите, цитирани от агенциите. Повече от 10 милиона души в страните от Южна Азия са били засегнати от потопа, който също принуди десетки хиляди да избягат от домовете си.

В Индия тежките дъждове от началото на юли са убили най-малко 467 души с много райони в щатите Утар Прадеш, Бихар и Асам, са откъснати от околния свят поради наводнения.

В Утар Прадеш в неделя мълнии убиха 37 души при няколко отделни инциденти. Последните смъртни случаи доведоха до 228 смъртните случаи в този щат.

Осем деца, играещи на открито в района на Навада в Бихар, също бяха убити от мълния в петък,

В Асам 67 души са загиналите, но ситуацията вероятно ще се подобри, доколкото през следващите дни не се предвиждат проливни дъждове Но перспективите са мрачни за южния индийски крайбрежен щат Керала, където властите в понеделник предупреждават за "изключително обилни валежи" на изолирани места.

В съседен Непал са загинали 90 души, а други 29 са изчезнали, макар че най-лошото в хималайската страна изглежда приключи.

"Тази седмица се предвиждаха дъждове и ние сме нащрек, но не очакваме това да има сериозни последици", каза служител на вътрешното министерство.

Проливните дъждове в Бангладеш убиха над 97 души - най-вече чрез удавяне и мълнии - през последните две седмици.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5-има от "Росатом" са загинали на полигон в Архангелск

10.08.2019

3482 81
3-ма души бяха убити на празник на чесъна в САЩ

30.07.2019

352 4
Бури помитат Италия след жегата

29.07.2019

330

Коментари

Аладар
Няма кой да им каже да не говорят по телефони когато наоколо падат мълнии. В мусона има толкова много вода че прилича на цунами. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×