facebook
twitter

Горещи новини

Български ТИР-ове са блокирани на турската граница заради неплатени такси

1059
БНТ

Стотици български ТИР-ове са задържани на границата ни с Турция и не могат да влязат у нас, съобщи БНТ. Причината е, че преди няколко дни турските власти въведоха допълнителен контрол и събират неплатени глоби и тол такси на граничния пункт от нашите шофьори.

Според българските превозвачи глобите са завишени в пъти. Шофьорите, които нямат пари, оставят камионите на наказателен паркинг и тръгват пеша. И днес много шофьори изчакват на Граничния пункт "Капъкуле", за да им занесат пари, с които да си платят задълженията.

Генералното консулство на България в Одрин все още не е получавало оплаквания, но е готово да оказва съдействие на българските граждани и може да извърши проверка по подаден сигнал, информират от външното ни министерство. На българска територия опашки няма, съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция".

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Готви се увеличаване на обхвата на тол системата

03.06.2020

1391 5
Приходите от пътни такси рязко са спаднали в коронакризата

28.05.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

508 2
Превозвачи изкараха 100 автобуса на протестно шествие в София

19.05.2020

Обновена

2328 11

Коментари

Гaндaлф

Коги че научите тойзи език бре? Блокипани значи съвсем друго.

Или разглеждате Ердоган кат ипостас на Аллах?

JR

Фльор да грабва кесията и в тръс да се изнася на границата. Може Чавушоглу още веднаж да я уважи с извинение за муфтийския закон...

dissidentbg

Ще си платят глобите и таксите и ще се приберат.

 

Друго е по-интересно, шофьорите нямат ли кредит карти, а трябва някой да им носи пари в брой? Как си купуват ядене и пиене?

venstar

Не са длъжни да имат кредитни карти. А е възможно и на места да не им ги приемат.

 

Аз лично съм учуден, че нямат никакви резерви, ако се наложи да извикат пътна помощ, ако трябва да сменят някой чарк или да заредят допълнително гориво.

 

Доколкото разбирам от дописката, чакат само тези, които имат да (до)плащат. Тоест, не всички. Също така, част от задълженията са за неплатени глоби и пътни такси. Което ме навежда на мисълта, че допреди комшиите да въведат централния регистър на граничните пунктове, нашите шофьори са минавали метър при покриване на задълженията. Което подтиква към мераци да направиш нарушение, ако знаеш, че няма да си платиш. Предполагам, че този номер не минава с патрули, а само при автоматика (камери по пътищата, фишове за неправилно паркиране без заскобяване ...). В този ред на мисли ми е трудно да съчувствам на чакащите да си платят масрафа. Но при всички случаи е добре да си оправят задълженията и да се приберат по живо по здраво у дома. И да си вадят изводи за следващите пътувания.

dissidentbg

Я, пак ми обясни длъжни ли са или не са да имат кредит карти.

 

Разбира се, че не са длъжни, но това показва, че живеят в миналият век. Когато се пътува, особено в чужбина, никой не знае предварително дали ще са му нужни пари и колко. Предварителна сметка не може да се направи, затова кредит карта е единственото спасение.

venstar

Точно така. Не са длъжни, но е добре.

Но ... чия да е картата? Лична на шофьора (и той да плаща таксите по поддръжка и обмяна на валутата) или на работодателя? В последния случай, работодателят трябва да има доверие на шофьора (е, той вече му е поверил стока и камион, така че не трябва да е проблем) и сам да се разправя с банките. Всеки бяга от работа и отговорност, а търси само печалбата. Но явно така не се получава.

 

Evasion

Според българските превозвачи глобите са завишени в пъти.

Ма разбира се. Целият свят е в конспирация срещу българските превозвачи. Искат да ги задушат и туйто! Създават специални правила, които българските превозвачи да не спазват, за да ги гонкат по устав след провиненията.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Горките тираджии, карат ги да си платят глобите и тол таксите. Това си е произвол, Тиквун веднага да заминава на място с чука!

торбаЛан

?

Ще се научите да работите като хората, ама трябва да заиграе тоягата.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×