Медия без
политическа реклама

БСП настоява за отговор кой ще строи "Хемус" още днес

23 Яну. 2019
Илияна Кирилова

Парламентарната група на „БСП за България“ за пореден път настоя да получи информация за изграждането на автомагистрала „Хемус“.

„Народните представители от „БСП за България“ внесохме искане до министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и до изпълняващия длъжността председател на УС на АПИ две писма, с искане за предоставяне на договора между „Автомагистрали“ и АПИ във връзка с изграждането на автомагистрала „Хемус“, както и рамковите споразумения между „Автомагистрали“ и фирмите, които ще бъдат използвани при изграждането на магистралата. От 14 януари до ден днешен министерството и АПИ не само че не отговарят, но и не си вдигат телефоните“, заяви депутатът от левицата Георги Свиленски, цитиран от БГНЕС.

Свиленски се позова на текст от правилника за работа на Народното събрание, който има силата на закон, а според него всички институции са длъжни да предоставят на народните представители сведения и документи в изпълнение на правомощията му. „Моля ви, спазвайки призивите на вашия председател и премиер на България, да отговаряте бързо на исканията и да разпоредите на министъра на регионалното развитие и АПИ, в рамките на деня, да предоставят договорите и рамковите споразумения, за да не ви светне премиерът синята лампа“, призова той.
Председателят на парламента Цвета Караянчева обаче обясни, че не е била сезирана за искането на БСП, а то е отправено директно към министерството и АПИ. „Може да отправите второ питане към тях, аз също ще се поинтересувам каква е ситуацията“, увери тя.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата