Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бойко Борисов: Тежките решения са за COVID-19 и Зелената сделка

Премиерът не направи и намек за оставка, а си приписа успехи в пандемията, финансовата и икономическата криза

11 Авг. 2020Обновена

Проектанти и инженери от всички краища на България работят на АМ Европа. Над 1000 работници, армия от валяци и багери са на обекта всеки ден, за да могат българите да пътуват по-бързо и по-безопасно. Усилията си заслужават. Продължава работата и по останалите инфраструктурни обекти в страната. До края на година ще бъде пуснат участъкът от Търговище до Шумен на АМ Хемус. Не спира напредъкът и по трасетата Ботевград-Мездра, обходния път на Габрово и Айтоския проход. Това е лицето на България. Ще мине време и хората ще оценят направеното.

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, August 11, 2020

Премиерът Бойко Борисов отново показа, че няма никакво намерение да подава оставка. В поредна обиколка с джип (този път по строящата се магистрала "Европа), министър-председателят обясни, че всъщност важните решения, за които намекна в неделя, далеч не са свързани с оттеглянето му. "Трябва да се взимат много важни, тежки решения за България. Зелената сделка чука на вратата, новите проекти, които трябва да се направят, за да могат ефективно да се ползват евросредствата... Имаме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата икономическа и финансова криза в света, толкова много решения... Тежките решения е важно, докато ги вземеш. Аз моите съм ги взел, въпросът е сега да си направя разчета. Взехме тежките решения и ето - през полето и гората, през баирите... Какво се случи (б.ред. - сочи магистралата). Така че това много ги нервира", заяви Борисов в компанията на зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

След това Борисов засегна темата с протестиращите и се обърна към спътника си: "Остави ги да коментират. Те хората виждат всичко какво става. Двуличието ще им блесне със страшна сила. Рано или късно всичко излиза наяве... Един мой бивш министър (б.ред. - визира се Христо Иванов) само да се погледне в огледалото гузната си физиономия със записа дето му препратих. Искат да вземат депутатските заплати. Ама аз и тук съм им измислил нещо, ще им хареса много в кавички. Сега ще има решения, много интересни решения. Така че ще успокоим хората." След което в профила му се появи следното изявление: "Години наред ме анализират, през последния месец непрестанно слушам какво трябва да направя и какво съм мислел да направя. Знам какво ще направя, решението е взето! До дни ще го обявя. Време е за решения!".

Премиерът не пропусна и любимата си тема за магистралите. За "Европа" заяви: "Септември, ако е казал Господ, българите ше карат по нея... Остава месец да се довърши от нашите герои на социалистическия труд, както казваха едно време, от нашите строители на съвременна България. Ето тук, нашият мост как изглежда и старият как изглежда..."

След което разказа и за напредъка по "Хемус": "Вече почнахме към Търново в двете посоки... Отвсякъде се строи между Ловеч и Плевен. До края на годината ще пуснем до Търговище... Усилията си заслужават.. Ше мине време, ше кажат хората "Добре, че ги построиха тези неща". А и толкова чисто море няма. Представяте ли си какво е било Черно море преди нас. Сега - от горе до долу пречиствателни станции... За младите го правим... Е, и за хората на средна възраст."

В един момент Николай Нанков посочи, че вече е ясно, че няма да се връщат и европари за обходния път на Габрово. А срокът за подаване на оферти за тунела под Шипка е бил удължен.

По време на обиколката Борисов изведнъж спря до кола, в която има строители. "Какво правите, лъвове?", обърна се той към тях. Мъжете му отговориха, че си взимат малка обедна почивка. "Знам, бе братко, знам. Айде, отмаряйте", каза на свой ред премиерът. Който по време на тази своя изява с социалната мрежа демонстрира добро самочувствие, въпреки продължаващите 33 дни протести с искане за оставката му. "Да няма мигранти се справих, с пандемията се справих, с финансовата криза се справих, сега с икономическата криза, с еврозоната, чакалнята, банковия съюз. 2 млрд. повече над бюджета договорих, по половин милиард за границата и за северна България и всичко работи. И как да им изнася? Трябва да се направят провокации. Но ние не се поддаваме", изтъкна Борисов заслуги във всички посоки.

Тази кратка равносметка бе предшествена от следния диалог между Борисов, спътниците му и работник на пътя:

Нанков: Кметът на Сливница със специална благодарност за пътния възел, който му направихте.

Борисов към работник: Става ли добре?

Работник: Става, то е видно.

Борисов: Видно е братко, ама...

Работник: Не го отчитат всички.

Борисов: Те не го отчитат, защото не им е изгодно.

Работник: Много им е изгодно, ама не им понася.

Борисов: Е, това ще го запомня.

Севделина: Народна мъдрост.

Нанков: Как пък един не каза нещо...

Ключови думи:

Бойко Борисов

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?