facebook
twitter

Горещи новини

Антитерористична операция в Атина

Арестувани са двама мъже и една жена, за които се предполага, че са замесени в терористична дейност
335
Илияна Кирилова

Гръцката полиция арестува двама мъже и една жена, за които се предполага, че са замесени в терористична дейност. Други 15 души са задържани в рамките на широкомащабна операция, започнала в петък, съобщават „Катимерини” и БГНЕС.

Полицията е претърсила 13 къщи и е открила 5 автомата АК-47, автоматичен пистолет, два пистолета, детонатори, динамит, TNT и гранати. Ще бъде проверено дали оръжията не са използвани при терористични актове, заявяват от полицията.

Двамата арестувани мъже, на 41 и 43 години, са замесени в грабеж при хазартни игри в атинското предградие Холаргос миналия октомври. Друг мъж на 46 години, обвинен също в терористична дейност, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и експлозиви и фалшификация, вече е пуснат на свобода. Жената е обвинена в нарушаване на закона за огнестрелните оръжия.

41-годишният мъж е прекарал почти 8 години в затвора за участието си във въоръжената група „Революционна борба“. Той е освободен през февруари 2018 г., възползвайки се от закон, гласуван от тогавашното правителство.

Според направените балистичните тестове, част от намерените оръжия са били използвани при нападения срещу офисите на партия ПАСОК през януари 2017 г.

Все още няма коментари

Още

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу протестиращи

24.05.2020

135
Трима са обвинени за побоя над Слави Ангелов

24.04.2020

Обновена

6423 27
Транспортна стачка ще блокира Атина днес

18.02.2020

211

Влез или се регистрирай за да коментираш

×