Медия без
политическа реклама

Ангелкова не знаела откога Жирардели е собственик на "Юлен"

Но нямало конфликт на интереси като неин съветник - само участвал в борси и изложения, не бил получавал възнаграждение и не бил лобирал за втори лифт на Банско

22 Яну. 2019
Би Ти Ви

Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова, обяви самата тя в предаването „Тази сутрин” на Би Ти Ви.  Тя заяви, че не знае откога той е станал 100% собственик на "Юлен", но била научила това обстоятелство като "всички останали" - в средата на декември м.г.

„Жирардели беше съветник от ноември 2014 до март 2016 г. с цел да популяризира България като туристическа дестинация навън. Участвал е в наши борси и изложения, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал възнаграждение за това”, поясни Ангелкова.

Тя допълни, че никога не е имал достъп до информация, а е участвал единствено в изложенията, където е рекламирал България като туристическа дестинация. Отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори лифт на Банско.

„Важно е да има лифтове, които са най-екологичният вид транспорт във всичките ни планински курорти. Трябва обаче трябва да се случва при спазване на действащото европейско и национално екологично законодателство”, на мнение е министърът на туризма.

По думите й България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на миналата година имаме над 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм. 5% е ръстът на зимния туристически сезон. Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Великобритания.

Министър Ангелкова прогнозира около 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата. 

"Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно", коментира Ангелкова.

Тази година тя нямало да ходи на наградите "Оскар" в САЩ, защото имала други ангажименти.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата