Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ангел Джамбазки: Смърт за насилниците на деца

При ново нападение на момиченце в Сотиря майката станала очевидец и предотвратила изнасилване

31 Авг. 2019
Снимка: Архив

Смъртна присъда за насилниците на деца поиска евродепутатът Ангел Джамбазки. „Личното ми мнение е, че хора, които вършат такива неща, заслужават само и единствено смърт“, коментира за Dariknews зам.-председателят на ВМРО.

Повод за реакцията му е поредният случай на насилие над дете в ромската махала на село Сотиря, извършено от двама мъже на възраст 15 и 60 години. По данни на полицията единият от извършителите е непълнолетен, а другият е клошар.

„Обществото има нужда от крайни мерки за решаването на циганския въпрос“, убеден е Джамбазки. „ВМРО на три пъти настоява да отпадне съкратеното производство за тежки престъпления. Не може след подобри деяния извършителите да се разхождат свободно на улицата, където играят децата ни“, категоричен е евродепутатът. 

Единият от нападателите, опитали да изнасилят 8-годишно момиченце в Сотиря,е  блудствал с детето и преди един месец. То не смеело да се оплаче, защото било заплашвано със смърт, ако проговори, разказа майката Цвета Атанасова пред "Нова тв". Майката успяла да предотврати изнасилването на момиченцето, след като станала очевидец на нападението на двамата. По-възрастният мъж бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца.

Пострадалото момиченце е откарано в болница адекватно и без сериозни наранявания. Било с прехапана буза от това, че насилникът я е стискал за устата да не вика. Родителите на жертвата са категорични, че ще съдят насилниците.

Междувременно от МВР съобщиха, че при проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и задържан за срок от 24 часа заподозреният за извършител, на 15 години, от същото село. По случая е задържан и 68-годишен, живял временно без регистрация на адреса на майката, спрямо когото предстои изясняване съпричастен ли е към блудство с малолетната преди време, каквато предварителна информация е съобщена.
 

Още по темата